Zwanger en sporten: is dat wel een goed idee?
Sporten tijdens je zwangerschap
Isabeau
Sporten tijdens je zwangerschap
03/21/2022
2 min
0

Zwanger en sporten: is dat wel een goed idee?

03/21/2022
2 min
0

Misschien was het in 1 keer raak of heb je er (veel) te lang op moeten wachten. Of de weg er naartoe een jubeltocht was of een weg met veel te veel obstakels en beproevingen: in jouw buik groeit nu een klein mensje… BIZAR toch? Nu zorg je niet meer alleen voor jezelf maar ook voor het minimensje in je buik. Logisch dat je nu alles goed en gezond wil doen! Maar wat is goed? En wat is gezond? Logisch ook dat je jezelf gaat afvragen of zwanger en sporten wel zo'n goed idee is. We geven voor eens en voor altijd antwoord.

Zwanger en sporten


Wat is goed tijdens je zwangerschap?

Op het internet roept iedereen weer iets anders en ook vrienden en familie zitten duidelijk niet met elkaar op 1 lijn. Of het nu gaat om sporten tijdens je zwangerschap, wat je wel en niet zou moeten eten, hoeveel je moet slapen en wat je absoluut zou moeten kopen. En dan hebben we grootmoeders lijst met tips en tricks bij kwaaltjes nog niet eens doorgenomen. Iedereen roept weer iets anders. En je moeder bemoeit zich er ook nog eens tegenaan met alles zoals zij het heeft gedaan en meegemaakt. Zo veel informatie maar wat is nu wel en niet waar… Gek kun je ervan worden tijdens je zwangerschap. Als je dacht dat er bij het WK veel verschillende bondscoaches op de tribune zaten ben je duidelijk nog nooit zwanger geweest...


Zwanger en sporten: een normale' zwangerschap

Ook over sporten tijdens je zwangerschap wordt veel gezegd. Soms word ik er zelf ook helemaal gek van; bij mij in de praktijk zie ik veel mensen die met deze vraag worstelen. Wanneer je geen medische zwangerschap hebt mag of moet je zelfs aangepast sporten! Sporten tijdens de zwangerschap is juist goed voor je. Er zitten eigenlijk alleen maar voordelen aan. 

Nu ga ik natuurlijk geen verkooppraatje houden over sporten tijdens de zwangerschap; het moet vooral leuk zijn en op een verantwoorde manier gebeuren. Er zijn tegenwoordig een hoop zwangerschapslesjes (de één beter dan de andere) maar helaas nog niet in iedere gemeente. 

Dus wil jij verantwoord sporten tijdens je zwangerschap en komen de tijden niet uit of moet je ver reizen om ergens een lesje mee te doen? Doe dan mee met ons online programma! Je kunt met ons sporten waar en wanneer je maar wilt. Je kunt de hele les met ons meedoen, van het begin tot het einde. Kies voor een light, medium of een heavy workout, zodat de les helemaal past bij jouw energielevel. Omdat het programma is opgezet door een bekkenfysiotherapeut, weet je zeker dat het programma goed in elkaar zit! Wil je liever gratis info ontvangen rondom je zwangerschap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zodat we je tips kunnen sturen rondom o.a. voeding en sporten.Zwanger en sporten: een medische zwangerschap

Veel vrouwen denken dat wanneer ze een medische zwangerschap hebben, ze helemaal niets meer mogen doen. Ook dat is niet helemaal waar. Heb jij een medische zwangerschap? Dan kan het zelfs goed zijn om te blijven bewegen. Natuurlijk geldt dit niet voor alle medische zwangerschappen en moet je dit altijd met je verloskunde, gynaecoloog en/of bekkenfysiotherapeut overleggen. Krijg je groen licht, dan lekker gaan sporten! Ik heb nog nooit van zwangere vrouwen gehoord dat zij blij waren wanneer ze helemaal niks mochten doen, dus beweeg lekker als dat kan! Het scheelt je een hoop zwangerschapskwaaltjes en als je blijft sporten ben je na je zwangerschap sneller fit.


Reacties
Categorieën