Fitzwanger Online
Workout zwanger

Staat jouw vraag ertussen?

We kunnen het ons voorstellen dat je vol met vragen zit. Kijk even hiertussen, misschien staat je vraag er wel bij. Als dat niet zo is, twijfel dan niet om ons een berichtje te sturen!

FAQ

Hoe kan ik mij aanmelden voor een programma?

Wil jij aan de slag met ons programma om onder ‘begeleiding’ van een bekkenfysiotherapeut zo fit mogelijk te blijven? Je kunt aanmelden via 'Sporten tijdens je zwangerschap' of 'Sporten na je zwangerschap' hierboven in het menu. Dan kies je voor 'Programma's'.

Ik kan mijn login niet vinden.

Soms komt het voor dat de mailtjes in de spam terecht komen. Check deze even, dan kun je ons gelijk toevoegen aan je adressenboek. We sturen je namelijk elke week een mailtje om je aan het sporten te houden en om je te motiveren. Ook sturen we hier gratis extra informatie naartoe, dus zonde als die mailtjes alleen je spam blij gaan maken.

Waar vind ik het e-book?

Op de bedankpagina van je bestelling én in de bevestigingsmail kun je onze e-books downloaden.

Wat krijg je allemaal bij het programma voor tijdens je zwangerschap?

Wat je krijgt hangt af van de abonnementsvorm die je hebt gekozen. Bij het Derde Trimester krijg je workouts voor het derde trimester, dus week 28 t/m week 40. Bij het Totaal pakket Prepartum en het Compleet Pakket Pre- en Postpartum krijg je workouts voor de hele zwangerschap (vanaf week 16).

Welke vorm je ook kiest: je krijgt altijd 3 workouts per week: een light, medium en heavy workout. Naast de workouts ontvang je per week een informatieve video, een recept en een motiverende video. Ook zullen we je elke week een mailtje sturen om je aan het sporten te houden en ontvang je een gratis ebook met daarin véél nuttige info rondom je zwangerschap. Het ebook vind je in jouw persoonlijke workout omgeving onderaan bij elke workout.

Bovendien krijg je de Complete Cursus Bekkenbodem t.w.v. €24,- gratis bij elk programma, welke je ook kiest.

Wil je flexibel zijn? Kies dan voor een abonnement. Je kunt je abonnement op elk moment opzeggen. Bovendien heb je met een abonnement toegang tot ELK programma. Zowel tijdens je zwangerschap als daarna.

Wanneer kan ik meedoen aan jullie programma voor tijdens de zwangerschap?

Je kunt je aanmelden wanneer je maar wilt, maar we bieden lessen aan vanaf week 16 van jouw zwangerschap. Wil je later instromen, bijvoorbeeld vanaf week 21? Ook geen probleem: je abonnement is je leven lang geldig, dus ook bij eventuele volgende zwangerschappen.

Bij het Derde Trimester krijg je workouts van week 28 t/m week 40, bij het Totaal Pakket Prepartum en het Compleet Pakket Pre- en Postpartum krijg je workouts van week 16 t/m week 40.

Wil je flexibel zijn? Kies dan voor een abonnement. Het abonnement zeg je op elk moment dat je maar wilt op. Bovendien heb je met een abonnement toegang tot ELK programma. Zowel de programma's voor tijdens je zwangerschap als daarna.

Hoe weet ik of ik de oefeningen ook echt goed uitvoer?

Precies daarom nemen we je mee in de workout. Je ontvangt dus geen uitgeschreven lessen, maar je doet de les MET ONS MEE, net als bij een echt klasje. Naast dat we zo constant aan je hoofd kunnen blijven zeuren dat je de oefening goed uitvoert, is het voor jou ook gezelliger om de les mee te doen. Anders zou je echt een ijzeren discipline moeten hebben om te sporten.

Ik ben bijna uitgerekend. Kan ik me dan nog wel aanmelden?

Je kunt ook kiezen voor het Derde Trimester pakket, dan krijg je workouts van week 28 t/m 40. Je abonnement is je leven lang geldig, dus ook bij een eventuele volgende zwangerschap.

Wil je echt nergens aan vastzitten? Kies dan voor het abonnement. Het abonnement is op elk moment opzegbaar. Je kunt meedoen met 1 van onze Postpartum programma's vanaf 3 dagen na je bevalling. Met een abonnement heb je toegang tot ELK programma dat we hebben. Zowel voor tijdens als na je zwangerschap.

Hoe zwaar zijn de lessen tegen het einde van de zwangerschap?

Je zult merken dat vanaf week 30 de lessen een stuk minder zwaar worden. Je kunt dan nog absoluut wat doen en bijvoorbeeld aan je armen en billen blijven trainen, maar de oefeningen worden statischer, minder erop gericht om je hartslag omhoog te krijgen en er zijn dan ook een hoop oefeningen die we niet meer doen die we eerst wel deden, omdat die niet meer goed zijn voor je lijf.

Op het einde gaan we ook meer aandacht aan de diepe buikademhaling besteden.

Als ik gewichten wil kopen, welke zouden dat moeten zijn?

Zelf gebruiken wij in onze lessen 2 flesjes water van 750 ml. Wil je graag echte gewichten? Dan adviseren wij om 2 gewichten van 1 of 2 kilo te kopen.

Wat heb je nodig voor jullie workouts?

Het is handig om een matje te hebben. Ook weerstandsbanden maken je workout zwaarder en hier ga je veel aan hebben (die kun je overal kopen voor weinig, ook online). Je vindt ze bijvoorbeeld bij Decatlon voor €6,99. Je kunt ook 2 gewichten van 1 of 2 kilo kopen, maar zelf gebruiken wij 2 flesjes water van 750 ml tijdens de workouts. Aan het einde van de zwangerschap doen we sommige oefeningen op een stoel, dat kan elke stoel zijn, zelfs de bank. Meer heb je niet nodig!

Ik heb last van bekkeninstabiliteit, kan ik dan wel sporten?

Sporten is altijd belangrijk, zeker tijdens je zwangerschap. Heb je last van bekkeninstabiliteit? Benader dan altijd eerst een bekkenfysiotherapeut en leg dit aan hem/haar voor. In de meeste gevallen is het juist goed om te blijven bewegen, maar let er dan extra op dat je de oefeningen volgens de aanwijzingen tijdens de les uitvoert.

Ik ben helemaal niet sportief, is het dan wel verstandig om te sporten?

Ja zeker, het is nooit te laat om te beginnen! Fit blijven is altijd goed, maar zeker tijdens de zwangerschap is het goed om voor je lijf te zorgen. Let alleen wel op dat je niet met een heavy workout begint: we hebben ook light video’s die dan beter bij jou zouden passen. Op die manier ben je lekker aan het bewegen, zonder dat je in 1 keer teveel van je lichaam vraagt.

Wordt het programma vergoed door mijn zorgverzekering?

Wil je weten of één van de programma's voor tijdens je zwangerschap vergoed worden? Check dan even de polis van je zorgverzekeraar. Je betaalt de cursus aan ons rechtstreeks. Omdat wij zijn aangesloten bij het Zwangerfit netwerk, kan de cursus (of een deel daarvan) vergoed worden, maar dit is afhankelijk van hoe goed jij verzekerd bent.

Als ZwangerFit cursussen van het Zwangerfit netwerk vergoed worden, krijg je deze cursus ook (voor een deel) vergoed.

De programma's voor na je zwangerschap worden helaas niet vergoed.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Past het programma niet bij je of ben je klaar? Je kunt je abonnement via onderstaande link opzeggen:
https://portal.plugandpay.nl/login/fitzwanger-onlinenl-9025

Neem contact op!

Contactinformatie
Fitzwanger Online
Korte Papaverweg 14e
Amsterdam
info@fitzwanger-online.nl
BTW nummer: NL862503954B01
KvK nummer: 82522537

Of vind ons op social media