Fitzwanger Online
Over ons Fitzwanger Online

Over fitzwanger online

wij willen dat jij je goed voelt tijdens en na je zwangerschap!

Ons doel

Ons doel is om jou zo fit mogelijk door je zwangerschap heen te loodsen en je daarna weer zo snel mogelijk in shape te krijgen. Hoe fitter je bent tijdens je zwangerschap, hoe sneller je na je bevalling weer lekker in je vel zit!


WAAR WIJ IN GELOVEN


Wij willen dat jij tijdens de zwangerschap zo fit mogelijk blijft, dan voorkom je een hoop ellende. Zo kun je zwangerschapskwaaltjes voorkomen, ga je fitter de bevalling in (en dat zien we toch als een marathon) en pak je na de bevalling de draad weer makkelijker en sneller op.


We vinden het belangrijk dat we jou op een professionele manier kunnen begeleiden, dus de lessen worden gegeven door een bekkenfysiotherapeut en je doet de les mee, zodat we steeds aan je hoofd kunnen zeuren dat je de oefening goed uitvoert.


Ook na de zwangerschap kun je samen met ons weer opbouwen, om je zo snel mogelijk weer lekker in je vel te voelen. 


Ons team

Isabeau Fitzwanger Online

Isabeau van Alphen

Mede-oprichter

Erkend bekkenfysiotherapeut en gepassioneerd over jouw gezondheid

Kim Fitzwanger Online

kim Overgaag

Mede-oprichter

Orthomoleculair therapeut met een passie voor voeding. 

Onze diensten

Sporten tijdens je zwangerschap

Sporten tijdens je zwangerschap

Sporten van week 16 t/m week 40 van je zwangerschap, onder begeleiding van Isabeau

Sporten na je zwangerschap

Sporten na je zwangerschap

Snel weer lekker in je lijf voelen, op een goede manier. 

Preggo Bijbel

E-books

Wij houden ervan om jou de beste informatie te geven die er is. Dit doen we dan ook niet zomaar: alle info is wetenschappelijk onderbouwd (zonder hocus pocus taal) en we werken samen met een orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in zwangere vrouwen. 

Isabeau bekkenfysiotherapeut

Isabeau

Eerst werd ik gebeld door Kim en Steef met het geweldige nieuws dat er een mini aan komt. Volgens mij nog geen week later was ik met Kim in gesprek omdat ze een geweldig business idee had. Ze had een idee maar had iemand met kennis en ervaringen op het gebied van bekken en zwangerschap nodig. Dat ben ik!


Ik ben Isabeau van Alphen en ben MSc bekkenfysioterapeut. In mei 2011 studeerde ik af aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten als Dans Docent en ben ik vervolgens fysiotherapie gaan studeren. Sinds 2016 werkt ik als fysiotherapeute op het Sport Medisch Centrum Amsterdam. Vervolgens heb ik me gespecialiseerd in zwangere vrouwen en patiënten met klachten in het bekken gebied. Hiervoor ben ik in 2017 gestart met de master Bekkenfysiotherapie aan de SOMT University, waar ik in augustus 2020 ben afgestudeerd.


Voor mij was 2020 een bijzonder jaar, want toen ben ik moeder geworden van Moos. Hij is geboren op 27-07-2020 en sindsdien is mijn interesse in de zwangerschap en het werken met zwangere vrouwen alleen maar gegroeid.


Nu ben ik dus ook nog eens ervaringsdeskundige. Ik ben zelf gelukkig heel fit door mijn zwangerschap en bevalling heen gekomen en hoop dat ik met ons programma nog heel veel vrouwen fit hun zwangerschap door kunnen laten komen.

Kim Overgaag Fitzwanger

Kim

Ik heb een absolute passie voor eten. Ik vind het héérlijk om uit eten te gaan (maar hé, wie niet?!) en probeer dan ook graag iets nieuws. Ik ben orthomoleculair therapeut en heb daarnaast nog een bedrijf waarmee ik kruiden verkoop (Green Gypsy).


Tijdens mijn zwangerschap wilde ik fit blijven, om uitgezakte billen na de zwangerschap tegen te gaan en me beter in mijn vel te voelen. Omdat Stefan, mijn man, een grote fysiotherapie praktijk heeft in Amsterdam, wist ik dat je niet zomaar wat moet doen. Ook zie ik mezelf niet wekelijks in een sportklasje staan puffen met andere zwangere vrouwen. Vreselijk. Dat is toch wel het soort Libelle-niveau waar ik jeuk van krijg.


Ook trok het idee van een hele dag werken en dan ’s avonds om 19.30u ergens sporten mij niet. Je wilt toch gelijk na je werk iets doen en dat dan de dag klaar is? Ik wilde dus online iets doen, waar en wanneer het mij uitkomt, onder begeleiding van een geregistreerd therapeut, maar dat bestond dus gewoon niet.


Als Mozes niet naar de berg komt, komt de berg wel naar Mozes en dus besloot ik zo’n programma zelf op te zetten, samen met Isabeau. Zij is werkzaam als bekkenfysiotherapeut en haar hele muur hangt vol met diploma’s. Ik moet toegeven dat ik het sporten super leuk vond!

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
minder bekkenklachten
Na mijn zwangerschap ben ik gestart met het postpartum programma van Fitzwanger. Wat een fijne manier om weer in beweging te komen! Mijn lichaam voelt sterker aan en mijn bekkenklachten zijn verminderd. Ik zou het programma aan elke vrouw aanraden – ongeacht je trainingsniveau. 
Mariska Leising
Mariska Leising
er wordt veel gelachen
Ik volg de online cursus en vind de filmpjes superfijn! Je krijgt informatieve filmpjes, waardoor ik weet wat er aan de hand is in mijn lichaam. Ook krijg je 3 verschillende workouts per week, namelijk light, medium en heavy. Wat ik fijn vind, is dat het realtime is en dag er ook gelachen wordt tijdens de workouts. Hierdoor voelt het alsof je aan het trainen bent met vriendinnen. Tot nu toe ben ik gemotiveerd geweest, maar als je een keer geen zin hebt, kun je ook elke week het motivatiefilmpje kijken van elke week. Ik heb ook meteen de PostNatal cursus gekocht en al doorgelezen, zodat ik alvast weet hoe en wat voor als ik ben bevallen. Ik ben superblij met de cursus! 

Thumpnail Angel
Angel Udvardi
ik weet nu precies wat ik wel en niet moet voelen
Inmiddels ben ik 6 maanden geleden bevallen. Dankzij het programma ging de bevalling super goed. Helaas ben ik daarna alleen wel veel bloed verloren (3,5 liter doordat mijn placenta bleef zitten en mijn baarmoeder niet sloot) waardoor mijn herstel langer duurde. Nu ben ik begonnen met het programma na de zwangerschap en deze is ook zo fijn. Want mijn bekken had flink wat te verduren gehad omdat ik na mijn bevalling gelijk de trap af moest lopen naar de brancard. Door Isabeau haar aanwijzingen weet ik precies wat ik wel en niet mag voelen ook in mijn bekken en schaambot, dit is onwijs fijn. Dit programma brengt mij zoveel, het is echt een aanrader, en stiekem ook gezellig sporten met kim en Isabeau.
Thumpnail Mascha
Mascha Lindhout