Over ons

Wie zijn wij?

Hi! Wij zijn Isabeau en Kim en samen hebben
wij Fitzwanger Online opgezet.

Fitzwanger Kim

Kim

Het begon ermee dat ik erachter kwam dat ik zwanger was. Ik kan mezelf absoluut geen rasechte fitgirl noemen, maar ik vind het wel belangrijk om gezond bezig te zijn. Vanuit mijn andere bedrijf ben ik al jarenlang werkzaam in de voeding en ik merk dat mijn lichaam er niet beter op wordt door mijn kantoorbaan. Ik sport dus normaal gesproken regelmatig, maar als ik hetzelfde effect had kunnen bereiken met het eten van repen chocolade, had ik dat gedaan.

Tijdens mijn zwangerschap wilde ik fit blijven, om de uitgezakte billen tegen te gaan na de zwangerschap en me beter in mijn vel te voelen. Omdat Stefan, mijn vriend, een grote fysiotherapiepraktijk heeft in Amsterdam, wist ik dat je niet zomaar wat moet doen. Ook zie ik mezelf niet wekelijks in een sportklasje staan puffen met andere zwangere vrouwen. Vreselijk. Dat is toch wel het soort Libelle-niveau waar ik jeuk van krijg. Ook trok het idee van een hele dag werken en je dan ’s avonds om 19.30u ergens melden mij net zomin als dat gele vaatdoekjes dat doen. Je wilt toch gelijk na je werk iets doen en dat dan de dag klaar is? Ik wilde dus online iets doen, waar en wanneer het mij uitkomt, onder begeleiding van een gecertificeerd therapeut, maar dat bestond dus gewoon niet.

Als Mozes niet naar de berg komt, komt de berg wel naar Mozes en dus besloot ik zo’n programma zelf op te zetten, samen met Isabeau, die al jarenlang werkzaam is als bekkentherapeut en bij wie haar hele muur vol hangt met diploma’s. Zo durfde ik dat sporten wel aan 😉

Waar wij in geloven

Wij willen dat jij tijdens de zwangerschap zo fit mogelijk blijft. We zeggen niet dat door te sporten je zwangerschap één en al rozengeur en maneschijn is, maar als jij zo fit mogelijk blijft, voorkom je wel een hoop ellende. Zo kun je zwangerschapskwaaltjes voorkomen (natuurlijk nooit helemaal), ga je fitter de bevalling in (en dat zien we toch als een marathon) en pak je na de bevalling de draad weer makkelijker en sneller op.

We vinden het belangrijk dat we jou op een professionele manier kunnen begeleiden, dus de lessen worden gegeven door een bekkenfysiotherapeut en je doet de les mee, zodat we steeds aan je hoofd kunnen zeuren dat je de oefening wel goed uitvoert.

Isabeau

Eerst werd ik gebeld door Kim en Steef met het geweldige nieuws dat er een mini aan komt. Volgens mij nog geen week later was ik met Kim in gesprek omdat ze een geweldig business idee had. Ze had een idee maar had iemand met kennis en ervaringen op het gebied van bekken en zwangerschap nodig. Dat ben ik!

Ik ben Isabeau van Alphen en ben MSc bekkenfysioterapeut. In mei 2011 studeerde ik af aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten als Dans Docent en ben ik vervolgens fysiotherapie gaan studeren. Sinds 2016 werkt ik als fysiotherapeute op het Sport Medisch Centrum
Amsterdam. Vervolgens heb ik me gespecialiseerd in zwangere vrouwen en patiënten met klachten in het bekken gebied. Hiervoor ben ik in 2017 gestart met de master
Bekkenfysiotherapie aan de SOMTUniversity, waar ik in augustus 2020 ben afgestudeerd. Voor mij was 2020 een bijzonder jaar, want toen ben ik moeder geworden van Moos. Hij is geboren op 27-07-2020 en sindsdien is mijn interesse in de zwangerschap en het werken met zwangere vrouwen alleen maar gegroeid.

Nu ben ik dus ook nog eens ervaringsdeskundige. Ik ben zelf gelukkig heel fit door mijn zwangerschap en bevalling heen gegaan en hoop dat ik met ons programma nog heel veel vrouwen fit hun zwangerschap door kunnen laten komen.

Fitzwanger Isabeau

Fitzwanger Online is een samenwerking met SMC Amsterdam. Wil je liever fysiek lessen volgen? Neem dan contact op met deze partij of plan hier een online intake in.

Geïnteresseerd in gratis info, gericht op hoeveel weken jij zwanger bent? Meld je aan voor de nieuwsbrief, voor noppes!

Menu