Op een goede manier thuis sporten na je bevalling?
Sporten na je zwangerschap

Sporten na je zwangerschap

Voorkom klachten zoals een diastase, bekkenpijn en incontinentie en kom snel weer in shape. 

ik wil de programma's zien
Sporten tijdens je zwangerschap thuis

WAAROM IS HET BELANGRIJK OM EEN POSTPARTUM PROGRAMMA TE VOLGEN?

 • Zo heb je minder kans op vage klachten zoals een diastase, bekkenpijn en incontinentie.
 • Voor je herstel is het ongelofelijk belangrijk dat je weer connectie met je core en je bekkenbodem kunt maken.
 • Bouw op goede manier op. Ons programma is opgezet door Isabeau; een geregistreerd bekkenfysiotherapeut met jarenlange ervaring. Zij ziet in haar praktijk veel klachten die vrouwen makkelijk hadden kunnen voorkomen. 
 • Kun je eerder weer een 'workout' doen; gewoon sporten mag namelijk pas vanaf 3 maanden en alleen als je goed hebt opgebouwd.
 • Heb je weer wat me-time voor jezelf:-)
 • Elke week word je weer een stukje fitter, kom je meer in shape en krijg je meer zelfvertrouwen.
Ik wil ook in shape komen!
Erkend bekkenfysiotherapeut
Isabeau van Alphen, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en mede-oprichter van Fitzwanger Online.

Professionele begeleiding

Isabeau ziet in haar praktijk een hoop problemen, die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden door op de goede manier op te bouwen!


Ga de eerste 6 weken na de bevalling nog niet sporten. Je kunt wel mobiliteit-, ademhalings- en bekkenbodemoefeningen doen. Na deze 6 weken kun je beginnen met een speciaal postpartum programma . Ook als je bevalling langer geleden is moet je het sporten op een verantwoorde manier opbouwen d.m.v. een postpartum programma.

De meest gemaakt fout die ik zie bij mij in de praktijk…. Ik hoop dat jij deze voorkomt!

Bij mij in de praktijk zie ik veel kwaaltjes en in 90% van de gevallen hadden die simpel voorkomen kunnen worden. Ga niet te snel! Als ik vrouwen 7 weken na hun bevalling in de sportschool zie staan die niet hebben opgebouwd, weet je bijna zeker dat ze klachten gaan krijgen. Bouw het alsjeblieft op! Dat hoeft van mij niet per se met ons programma, maar wel met een programma. 

Ik hoop dat ik je zo kan behoeden voor kwaaltjes. 


Liefs, Isabeau

ik wil met jullie meedoen

Je wilt weer sporten, maar wel wanneer het jou uitkomt en op de goede manier, zonder dat je klachten krijgt. Na dit programma zit je weer lekkerder in je lijf, heb je meer zelfvertrouwen en voel je je goed. 

Abonnement programma sporten zwangerschap

Inhoud postpartum programma's:

 • Het programma bestaat uit 2 delen van in totaal 12 weken. Deel 1 bestaat uit mobiliteit-, ademhalings- en bekkenbodemoefeningen die je vanaf 3 dagen na je bevalling mee kunt doen.
 • Deel 2 bestaat uit 12 workouts die je mee kunt doen waarbij je echt weer gaat zweten + een bonus workout die je kunt doen met je baby. Met deze workouts bouw je weer op naar je eigen sport. Elke week krijg je nieuwe workouts die passen bij de week waarin jij zwanger bent. 
 • Extra: Complete Cursus Bekkenbodem. Dit zijn 8 Modules met daarin 8 video's over de bekkenbodem en tekst zodat je dit rustig kunt nalezen. Hoe moet je bijvoorbeeld je bekkenbodem trainen tijdens je zwangerschap? En daarna? Wat kun je doen bij urine incontinentie? Welke klachten kun je aan je bekkenbodem krijgen? Al deze informatie is afkomstig van Isabeau, die al jaren geregistreerd bekkenfysiotherapeut is.
 •  2 Audio's die je interactief mee kunt doen om je bekkenbodem te trainen of juist te ontspannen.
Laat me de programma's zien


Kies er ook vandaag nog voor om na je zwangerschap je weer fit te voelen.

Ik wil weer fit worden!

Wat krijg je van ons?

Wekelijks nieuwe workouts

1. WEKELIJKS NIEUWE WORKOUTS

Elke week krijg jij 2 workouts die we speciaal hebben aangepast op hoe ver na de bevalling jij bent. Net zo lang, totdat jij weer klaar bent om je eigen sport op te pakken. 

De les met ons meedoen

2. JE DOET DE LES MET ONS MEE

Je volgt bij ons geen saaie uitgeschreven workout, maar je kunt echt met ons meedoen, de hele les van warming up tot cooling down. Zo kunnen we steeds aan jouw hoofd zeuren dat je de oefening op de goede manier uitvoert, want dat is extreem belangrijk!
Zo vaak als je wilt

3. ZO VAAK ALS JE WILT

Je kunt ze zo vaak doen als je wilt; je start gewoon de video opnieuw.Je login blijft altijd geldig, ook bij eventuele volgende zwangerschappen. 
Professionele begeleiding

4.PROFESSIONELE BEGELEIDING

Dit is het enige programma waarbij de les wordt gegeven door een geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Alles is wetenschappelijk onderbouwd. 
Bonus workout met baby

5.BONUS WORKOUT

Leuke bonus workout die je met je baby kunt meedoen!
Informatie rondom je zwangerschap

6. INFO

Je ontvangt veel info, zoals hoe het ideale opbouwschema eruit ziet, alles over een diastase, bekkenpijn, een verzakking en goede bekkenbodem oefeningen.

Inmiddels hebben we 1.000+ meiden die met veel plezier aan onze programma's meedoen. Wat comments uit de community:

Ik volg de online cursus en vind de filmpjes superfijn! Je krijgt informatieve filmpjes, waardoor ik weet wat er aan de hand is in mijn lichaam. Ook krijg je 3 verschillende workouts per week, namelijk light, medium en heavy. Wat ik fijn vind, is dat het realtime is en dat er ook gelachen wordt tijdens de workouts. Hierdoor voelt het alsof je aan het trainen bent met vriendinnen. Ik heb ook meteen de PostNatal cursus gekocht en al doorgelezen, zodat ik alvast weet hoe en wat voor als ik ben bevallen. Ik ben superblij met de cursus! 
Thumpnail Angel
Angel
Inmiddels ben ik 6 maanden geleden bevallen. Dankzij het programma ging de bevalling super goed. Helaas ben ik daarna alleen wel veel bloed verloren (3,5 liter doordat mijn placenta bleef zitten en mijn baarmoeder niet sloot) waardoor mijn herstel langer duurde. Nu ben ik begonnen met het programma na de zwangerschap en deze is ook zo fijn. Want mijn bekken had flink wat te verduren gehad omdat ik na mijn bevalling gelijk de trap af moest lopen naar de brancard. Door Isabeau haar aanwijzingen weet ik precies wat ik wel en niet mag voelen ook in mijn bekken en schaambot, dit is onwijs fijn. dit programma brengt mij zoveel, het is echt een aanrader, en stiekem ook gezellig sporten met kim en Isabeau.
Thumpnail Mascha
Mascha Lindhout
Na mijn zwangerschap ben ik gestart met het postpartum programma van Fitzwanger. Wat een fijne manier om weer in beweging te komen! Mijn lichaam voelt sterker aan en mijn bekkenklachten zijn verminderd. Ik zou het programma aan elke vrouw aanraden – ongeacht je trainingsniveau. 
Mariska Leising
Mariska Leising

onze postpartum programma's:

Abonnement

29,-
per maand
 • Probeer het de eerste 3 dagen gratis
 • Toegang tot alle content van het Totaal Pakket Prepartum, waaronder 75 workouts (!) die passen bij de weken waarin jij zwanger bent (week 16-40)
  • Toegang tot alle content van het Postpartum Pakket
  • Gratis ebook Preggo Bijbel t.w.v. €14,95-.
  • Incl. Complete Cursus Bekkenbodem t.w.v. €49-.
  • Maandelijks opzegbaar

POSTPARTUM PAKKET

64,-
eenmalig
 • 24 Workouts + leuke bonus workout met je baby.
  • Mobiliteit-, ademhalings- en bekkenbodemoefeningen vanaf 3 dagen na je bevalling.
  • Bouw samen met ons weer op na je zwangerschap naar je eigen sport. De workouts op het einde zijn echt weer zweten!
  • Veel info, zoals hoe het ideale opbouwschema eruit ziet, alles over een diastase, bekkenpijn, een verzakking en je inner-core en buikspieren. 
  • Alles overzichtelijk op 1 plek vanaf je computer, tablet of via de app. 
  • Incl. Complete Cursus Bekkenbodem t.w.v. €49-.
  • Levenslange toegang. Daarom een super keuze bij wens meerdere zwangerschappen.
favoriet

COMPLEET PAKKET PRE- EN POSTPARTUM

194,-
242,95
eenmalig
 • Toegang tot alle content van het Totaal Pakket Prepartum (week 16-40) t.w.v. €134-.
 • Toegang tot alle content van het Postpartum Pakket t.w.v. €74-.
 • E-book Preggo Proof 
 • t.w.v. €14,95-.
 • , met 22 recepten voor tijdens je zwangerschap en info rondom voeding en je zwangerschap
 • Incl. Complete Cursus Bekkenbodem t.w.v. €49-.
 • Levenslange toegang. Daarom een super keuze bij wens meerdere zwangerschappen.
voordeligst

VIP-pakket

329,-
496,-
eenmalig
 • Alles van het Totaal Pakket Prepartum (week 16-40) t.w.v. €134-.
 • Alles van het Postpartum Pakket t.w.v. €74-.
 • Toegang tot FitPower (volgen NA Postpartum Pakket) t.w.v. € 239-.
 • E-book Preggo Proof 
 • t.w.v. €14,95-.
 • , met recepten + info voor tijdens je zwangerschap
 • Incl. Complete Cursus Bekkenbodem t.w.v. €49-.
 • Levenslange toegang. Daarom een super keuze bij wens meerdere zwangerschappen.

FAQ Sporten na je bevalling

Kan ik meedoen met het programma als ik een verzakking heb?

JA, je mag zeker blijven sporten. Het is alleen wel heel belangrijk dat je leert jouw inner-core en bekkenbodem zo goed mogelijk te gebruiken. Sterker nog, door training word jij sterker en daarom ook meer belastbaar. Dat geldt ook zeker voor de bekkenbodem.

Het kan wel zijn dat je een stuk langzamer moet opbouwen in gewichten of dat je blijvend ademhalings- en core-oefeningen moet blijven doen. Meestal kun je dit heel goed combineren met je sporten.

In het postpartum programma leggen wij heel erg de nadruk op de ademhaling tijdens de oefeningen. Je weet daarom zeker dat je geen gekke dingen doet wanneer je onze lessen volgt. Misschien vind je het wel fijn om de eerste lessen wat vaker te herhalen zodat je zeker weet dat je de ademhalingstechniek beheerst tijdens het sporten.

Wil je het proberen zonder dat je ergens aan vastzit? Met een abonnement heb je toegang tot ELK programma, dus ook voor de programma's voor tijdens de zwangerschap. Het abonnement is maandelijks opzegbaar, dus kun je gewoon proberen of het iets voor jou is.

Kan ik sporten met bekkenpijn?

Het is juist heel goed om te blijven sporten bij bekkenpijn. Wel is het belangrijk dat je dit, uiteraard, op de juiste manier doet. Ook is een goede houding, het goed opbouwen van asymmetrische bewegingen én extra aandacht voor ontspanning erg cruciaal.

In ons postpartum programma besteden we een apart stuk aan sporten bij bekkenpijn.

Kan ik sporten met een diastase?

Het is onzin dat jij niet meer kunt sporten wanneer je een diastase hebt. Het is juist super goed om je inner-core en andere spiergroepen te versterken om weinig of geen klachten te ervaren van je diastase.

Daarnaast hoeft een diastase echt niet altijd klachten te geven. Op het moment dat jij je inner-core goed kunt inzetten en de juiste ademhaling gebruikt zoals wij je dit aanleren tijdens de postpartum lessen dan is de diastase totaal geen issue.

Vanaf wanneer mag je meedoen aan het programma na een keizersnede?

Het herstel na een keizersnede duurt niet veel langer dan bij een vaginale bevalling. Vraag jij je af wanneer je weer mag je eigen sport mag doen na een vaginale bevalling? Ook dat herstel duurt ongeveer 12 weken.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om rustig op te bouwen met sporten. Vrouwen doen snel teveel.

Je kunt ons postpartum programma met een vaginale bevalling al na 3 dagen na je bevalling meedoen. Met een keizersnede kun je beter 1 week wachten. Als het dan goed voelt voor jou om mee te doen, kun je na deze week meedoen. Als je toch nog pijn hebt, wacht je nog even.

We beginnen in ons postpartum programma met mobiliteit-, ademhalings- en bekkenbodemoefeningen. We bouwen dit langzaam op naar echte workouts waarbij je weer echt gaat zweten. Alleen de eerste week is dus net iets anders wanneer je een keizersnede gehad hebt. Uiteindelijk kun je na ons programma zonder problemen weer je eigen sport oppakken.

We besteden in ons postpartum programma extra aandacht aan een keizersnede.

Kun je het programma ook meedoen als je al 3 maanden geleden bevallen bent?

Absoluut, je kunt het programma altijd meedoen, ook als het al een lange tijd geleden is dat je bent bevallen. Het is juist belangrijk dat je opbouwt dmv een postnataal programma om bijvoorbeeld weer connectie te maken met je core. Hoe lang het geleden is maakt helemaal niet uit.

Wordt (een deel) van het programma ook vergoed?

Nee, helaas is er vanuit de zorgverzekeraar geen vergoeding voor postnatale programma’s.

Met ons abonnement heb je niet veel kosten en kun je alle programma's die wij hebben meedoen. Op die manier kun je proberen of het iets voor jou is, zonder dat je ergens aan vastzit. Het abonnement is maandelijks opzegbaar,

Ik ben helemaal niet sportief. Is dit programma dan wel voor mij?

Je bouwt helemaal met ons op, echt vanaf 0. Dus ook als jij tijdens je zwangerschap (bijna) niet gesport hebt, kun je gewoon met dit programma meedoen. Bewegen is juist goed, omdat je op die manier je lichaam versterkt en je zo minder klachten van je herstel zult ervaren.

Wil je nergens aan vastzitten? Dan is een abonnement misschien iets voor jou. Op die manier kun je het programma proberen, zonder dat je ergens aan vastzit. Het abonnement is maandelijks opzegbaar, lekker flexibel dus.