Sporten na je zwangerschap

Sporten na je zwangerschap

Bouw samen met ons op een goede manier weer op. Voorkom klachten zoals een diastase, bekkenpijn en incontinentie en voel je snel weer in shape. 


(Zelfs als je geen sportief type bent)

Waarom is het belangrijk om een postnataal programma te volgen?

Of je nu gezellig ons programma meedoet of een ander postnataal programma wilt volgen: het is ontzettend belangrijk om dit eerst te doen voordat je weer je normale sport oppakt!

Voor je herstel is het ongelofelijk belangrijk dat je weer connectie met je core en je bekkenbodem kunt maken. Ook is focus op je ademhaling cruciaal: als je gaat sporten zonder gerichte opbouw, heb je kans op (vage) klachten én kun je je lichaam verkeerd gaan gebruiken, waardoor je niet zo sterk wordt als je zou kunnen worden. Met dit programma voorkom je de kans op bijvoorbeeld een diastase, bekkenpijn en incontinentie

Ga dus niet zomaar weer zelf sporten, want te snel op willen bouwen kan schade veroorzaken.

Je zult zien dat de workouts in week 6 echt weer zweten zijn!

Postnataal sportprogramma

ALS JE MEEDOET MET ONS PROGRAMMA OM TE SPORTEN NA JE ZWANGERSCHAP:

 • Heb je minder kans op vage klachten zoals een diastase, bekkenpijn en incontinentie.
 • Kun je met vertrouwen op een goede manier opbouwen. De lessen worden gegeven door Isabeau; een erkend bekkenfysiotherapeut met jarenlange ervaring.
 • Kun je eerder weer een 'workout' doen; gewoon sporten mag namelijk pas vanaf 3 maanden en alleen als je goed hebt opgebouwd.
 • Heb je weer wat me-time voor jezelf:-)
 • Elke week word je weer een stukje fitter, kom je meer in shape en word je een beetje meer jezelf.

Waarom is dit een goede keuze?

OP JOUW NIVEAU

Op jouw niveau

Per week 2 workouts. 
De les met ons meedoen

Begeleiding

De hele les meedoen en begeleid worden. 

Erkend bekkenfysiotherapeut

Erkend Bekkenfysiotherapeut

Op de juiste manier sporten: opgezet door een erkend bekkenfysiotherapeut met veel ervaring. 

Je wilt je weer lekker in je lijf voelen. Je wilt weer wat doen, maar wel wanneer het jou uitkomt en op de goede manier, zonder dat je klachten krijgt. Na dit programma zit je weer lekkerder in je lijf, heb je meer zelfvertrouwen en voel je je goed. 

Erkend bekkenfysiotherapeut
Isabeau van Alphen, erkend bekkenfysiotherapeut en mede-oprichter van Fitzwanger Online.

Professionele begeleiding

Isabeau ziet in haar praktijk een hoop problemen, die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden door op de goede manier op te bouwen!


Houd de eerste 6 weken na de bevalling rust, na 6 weken kun je meedoen met onze lessen. Dit geldt ook voor wanneer je een keizersnede hebt gehad. Ook als je bevalling al langer geleden is moet je het sporten op een verantwoorde manier opbouwen d.m.v. een postnataal programma.

De meest gemaakt fout die ik zie bij mij in de praktijk…. Ik hoop dat jij deze voorkomt!

Bij mij in de praktijk zie ik veel kwaaltjes en in 90% van de gevallen hadden die simpel voorkomen kunnen worden. Ga niet te snel! Als ik vrouwen 7 weken na hun bevalling in de sportschool zie staan die niet hebben opgebouwd, weet je bijna zeker dat ze klachten gaan krijgen. Bouw het alsjeblieft op! Dat hoeft van mij niet per se met ons programma, maar wel met een programma. 

Ik hoop dat ik je zo kan behoeden voor kwaaltjes. 


Liefs, IsabeauWat krijg je van ons?

Wekelijks nieuwe workouts

1. WEKELIJKS NIEUWE WORKOUTS

Elke week krijg jij 2 workouts die we speciaal hebben aangepast op hoe ver na de bevalling jij bent. We bieden je 6 weken aan, dus 12 weken in totaa;: van week 1 – 6.

Je kunt vanaf 6 weken na je bevalling dit programma met ons meedoen, maar je kunt hier ook later mee beginnen na de bevalling als jij meer tijd nodig hebt, bijvoorbeeld 6 maanden postnataal. 

De les met ons meedoen

2. JE DOET DE LES MET ONS MEE

Je volgt bij ons geen saaie uitgeschreven workout, maar je kunt echt met ons meedoen, de hele les van warming up tot cooling down. Zo kunnen we steeds aan jouw hoofd zeuren dat je de oefening op de goede manier uitvoert, want dat is extreem belangrijk!
Zo vaak als je wilt

3. ZO VAAK ALS JE WILT

Je kunt ze zo vaak doen als je wilt; je start gewoon de video opnieuw.Je login blijft altijd geldig, ook bij eventuele volgende zwangerschappen. 
Professionele begeleiding

4.PROFESSIONELE BEGELEIDING

Dit is het enige programma waarbij de les wordt gegeven door een erkend bekkenfysiotherapeut. Alles is wetenschappelijk onderbouwd. 
Bonus workout met baby

5.BONUS WORKOUT

Leuke bonus workout die je met je baby kunt meedoen!
Informatie rondom je zwangerschap

6. INFO

Je ontvangt veel info, zoals hoe het ideale opbouwschema eruit ziet, alles over een diastase, bekkenpijn, een verzakking en goede bekkenbodem oefeningen.

Inmiddels hebben we 500+ meiden die met veel plezier aan onze programma's meedoen. Wat comments uit de community:

Ik volg de online cursus en vind de filmpjes superfijn! Je krijgt informatieve filmpjes, waardoor ik weet wat er aan de hand is in mijn lichaam. Ook krijg je 3 verschillende workouts per week, namelijk light, medium en heavy. Wat ik fijn vind, is dat het realtime is en dat er ook gelachen wordt tijdens de workouts. Hierdoor voelt het alsof je aan het trainen bent met vriendinnen. Ik heb ook meteen de PostNatal cursus gekocht en al doorgelezen, zodat ik alvast weet hoe en wat voor als ik ben bevallen. Ik ben superblij met de cursus! 
Thumpnail Angel
Angel
Inmiddels ben ik 6 maanden geleden bevallen. Dankzij het programma ging de bevalling super goed. Helaas ben ik daarna alleen wel veel bloed verloren (3,5 liter doordat mijn placenta bleef zitten en mijn baarmoeder niet sloot) waardoor mijn herstel langer duurde. Nu ben ik begonnen met het programma na de zwangerschap en deze is ook zo fijn. Want mijn bekken had flink wat te verduren gehad omdat ik na mijn bevalling gelijk de trap af moest lopen naar de brancard. Door Isabeau haar aanwijzingen weet ik precies wat ik wel en niet mag voelen ook in mijn bekken en schaambot, dit is onwijs fijn. dit programma brengt mij zoveel, het is echt een aanrader, en stiekem ook gezellig sporten met kim en Isabeau.
Thumpnail Mascha
Mascha Lindhout
Na mijn zwangerschap ben ik gestart met het postpartum programma van Fitzwanger. Wat een fijne manier om weer in beweging te komen! Mijn lichaam voelt sterker aan en mijn bekkenklachten zijn verminderd. Ik zou het programma aan elke vrouw aanraden – ongeacht je trainingsniveau. 
Mariska Leising
Mariska Leising
Postnataal programma
Totale waarde: 79EUR
Vandaag slechts: €49

Sporten na je zwangerschap

Bouw samen met ons op een goede manier op na je zwangerschap. Voorkom de kans op bijvoorbeeld een diastase, bekkenpijn en incontinentie en voel je sneller weer lekker fit. 

(Zelf als je helemaal geen sportief type bent)


Dit is wat je krijgt:

 • Fitzwanger Online is het enige programma waarbij de les wordt gegeven door een erkend bekkenfysiotherapeut. Alles is wetenschappelijk onderbouwd!
 • Workouts voor 6 weken, elke week 2 workouts, dus 12 workouts in totaal.
 • Een leuke bonus workout die je met je baby kunt doen.
 • Je kunt de les met ons meedoen zodat je zeker weet dat je de oefeningen goed uitvoert.
 • Veel info, zoals hoe het ideale opbouwschema eruit ziet, alles over een diastase, bekkenpijn, een verzakking en goede bekkenbodem oefeningen.
 • Je kunt de workouts zo vaak meedoen als je wilt.
 • Je login blijft altijd geldig, ook bij een eventuele volgende zwangerschap.
 • Alles overzichtelijk op 1 plek en te volgen vanaf je computer, tablet of via de app op de telefoon. 

Kies er ook vandaag nog voor om na je zwangerschap je weer fit te voelen.

FAQ Sporten na je bevalling

Kan ik meedoen met het programma als ik een verzakking heb?

JA, je mag zeker blijven sporten. Het is alleen wel heel belangrijk dat je leert jouw inner-core en bekkenbodem zo goed mogelijk te gebruiken. Sterker nog, door training word jij sterker en daarom ook meer belastbaar. Dat geldt ook zeker voor de bekkenbodem.

Het kan wel zijn dat je een stuk langzamer moet opbouwen in gewichten of dat je blijvend ademhalings- en core-oefeningen moet blijven doen. Meestal kun je dit heel goed combineren met je sporten.

In het postpartum programma leggen wij heel erg de nadruk op de ademhaling tijdens de oefeningen. Je weet daarom zeker dat je geen gekke dingen doet wanneer je onze lessen volgt. Misschien vind je het wel fijn om de eerste lessen wat vaker te herhalen zodat je zeker weet dat je de ademhalingstechniek beheerst tijdens het sporten.

Kan ik sporten met bekkenpijn?

Het is juist heel goed om te blijven sporten bij bekkenpijn. Wel is het belangrijk dat je dit, uiteraard, op de juiste manier doet. Ook is een goede houding, het goed opbouwen van asymmetrische bewegingen én extra aandacht voor ontspanning erg cruciaal.

In ons postpartum programma besteden we een apart stuk aan sporten bij bekkenpijn.

Kan ik sporten met een diastase?

Het is onzin dat jij niet meer kunt sporten wanneer je een diastase hebt. Het is juist super goed om je inner-core en andere spiergroepen te versterken om weinig of geen klachten te ervaren van je diastase.

Daarnaast hoeft een diastase echt niet altijd klachten te geven. Op het moment dat jij je inner-core goed kunt inzetten en de juiste ademhaling gebruikt zoals wij je dit aanleren tijdens de postpartum lessen dan is de diastase totaal geen issue.

Vanaf wanneer mag je meedoen aan het programma na een keizersnede?

Het herstel na een keizersnede duurt niet veel langer dan bij een vaginale bevalling. Vraag jij je af wanneer je weer mag sporten na een vaginale bevalling? Ook dat herstel duurt ongeveer 12 weken.

Het verschilt per vrouw wanneer ze weer mag sporten na een keizersnede. De één heeft nergens last van terwijl de ander met klachten op bed ligt. Wacht 3 weken met autorijden en fietsen en til de komende 6 weken niet zwaarder dan de baby. Na ongeveer 6 weken, als je je goed voelt, kan je weer langzaam beginnen met het opbouwen van specifieke oefeningen, zoals bijvoorbeeld met ons postpartum programma. Ga niet meteen sporten, maar bouw alles rustig op. We besteden in dit programma extra aandacht aan een keizersnede.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om rustig op te bouwen met sporten. Vrouwen doen snel teveel.

Kun je het programma ook meedoen als je al 3 maanden geleden bevallen bent?

Absoluut, je kunt het programma altijd meedoen, ook als het al een lange tijd geleden is dat je bent bevallen. Het is juist belangrijk dat je opbouwt dmv een postnataal programma, hoe lang het geleden is maakt helemaal niet uit.

Je begint in dit geval ook gewoon bij les 1 om weer in contact te komen met je core.

Wordt (een deel) van het programma ook vergoed?

Nee, helaas is er vanuit de zorgverzekeraar geen vergoeding voor postnatale programma’s.