Uitscheuren bevalling voorkomen
Zwangerschapspagina
Isabeau
Zwangerschapspagina
03/22/2022
1 min
0

Uitscheuren bevalling voorkomen

03/22/2022
1 min
0

Ongeschonden uit de strijd komen, dat zou iedereen wel willen. Hoe geweldig zou het zijn als je, gewapend met een paar geurkaarsen en je favoriete satijnen lakens, aan een bevalling zou kunnen beginnen? Klinkt dit als een utopie? Wellicht. Kun je uitscheuren bij een bevalling voorkomen? Als je op internet gaat zoeken wat je allemaal kan doen om uitscheuren te voorkomen, lijkt het of dit ook echt kan!


Oprekken

Het klinkt logisch dat wanneer je de vagina van tevoren al gaat rekken en soepel maakt, dit scheuren kan voorkomen. Echter, bewezen is dit tot op de dag van vandaag nog niet. Of je wel of niet uitscheurt is van zoveel factoren afhankelijk, dat onderzoek hierna bijna niet mogelijk is. Er zijn honderden producten op de markt die beweren dat ze het uitscheuren kunnen voorkomen. Deze producten variëren van thee, perineum olie, rek apparaatjes, massages etc. Als ik een marketing manager zou zijn, zou ik het ook proberen. Misschien geeft het jou een fijn idee dat je er tenminste iets aan hebt proberen te doen, maar ik geloof er niet in. In de meeste gevallen is het puur geldklopperij.


Wat kun je wel doen?

Ik denk dat maar 1 ding heel belangrijk is. Zorg dat je je goed voorbereidt op de bevalling met bijvoorbeeld een beval cursus en luister goed naar de verloskundige, verpleegkundige, arts of gynaecoloog die naast je staat. Als er wordt besloten tot een knip is daar vaak een goede reden voor.

Van een eerste- of tweedegraads scheur herstellen lukt over het algemeen heel goed. Ja, die hechtingen kunnen verschrikkelijk vervelend zijn, maar ook dat overleef je wel. Waarom zijn er anders zoveel mensen met meerdere kids? Als het onoverkomelijk was, hadden zij het heus bij hun eerste kind gehouden. Natuurlijk komt het ook voor dat je wel klachten overhoudt aan een knip of scheur. In dat geval moet je altijd contact opnemen met een gespecialiseerd bekkenfysiotherapeut. Zij kunnen je zeker helpen bij je klachten.

Probeer zo fit mogelijk de bevalling in te gaan. Blijf jij wel actief tijdens je zwangerschap? Als je zou willen sporten onder begeleiding van een bekkenfysiotherapeut, waar en wanneer jij maar wilt, kun je eens een kijkje nemen bij ons programma. We bieden je workouts aan die speciaal gericht zijn op de week waarin jij zwanger bent. Elke week kun je kiezen uit een light, een medium en een heavy workout. Wil je liever gratis informatie ontvangen rondom de week waarin jij zwanger bent? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. Ben jij bang voor een knip of een scheur in de bekkenbodem? Ik ben benieuwd of jullie andere ervaringen hebben?

Liefs,

 Isabeau

 

Reacties
Categorieën