Geen zin om te sporten tijdens je zwangerschap?
Sporten tijdens je zwangerschap
Isabeau
Sporten tijdens je zwangerschap
05/10/2022
1 min
0

Geen zin om te sporten tijdens je zwangerschap?

05/10/2022
1 min
0

Het is een illusie dat iedereen tijdens haar zwangerschap alleen maar gezond doet en aan het sporten is. Heb je geen zin om te sporten tijdens je zwangerschap? No worries! Dat mag en dat is ook niet erg. Je moet je wel achter je oren krabben als deze periode langer dan 3 weken gaat duren want dan is er kans op inactiviteit. Die wil je niet tijdens je zwangerschap, want dan neemt de kans op klachten erg toe!


Motivatie

Wat helpt jou om je te motiveren? Dat is voor iedereen anders. Voor mij was dat het volgende: ik had geen zin meer om tussen alle fitgirls en fitboys in de sportschool te staan. Ik wilde gewoon chill kleding aan en niet bezig zijn met het leven van anderen. Ik wilde niet teveel zelf nadenken en daarom heb ik vaak een YouTube video aangezet. Nu was ik zwanger tijdens de lockdown in tijden van COVID-19 en dat betekende dat ik ook nergens naartoe kon gaan. Mijn schoonzusje was tegelijkertijd zwanger en samen gingen we via Zoom 3x per week onze oefeningen doen. Op deze manier motiveerden we elkaar om te blijven bewegen en konden we ook nog eens tussendoor lekker over onze zwangerschap kletsen.

Ook hielp het erg bij mij om een vaste dag in mijn agenda te zetten. Op deze manier wist ik wanneer ik ging sporten en zo keek ik er ook meer naar uit. Het is het beste om minimaal 3 keer per week te sporten. Denk bijvoorbeeld aan de dinsdag, donderdag en zaterdag. Ik voelde me er heerlijk bij als ik weer had bewogen en ik weet zeker dat dit één van de redenen is geweest dat mijn zwangerschap zo goed verlopen is. Dus kom van die luie bank af en doe lekker een lesje met ons mee, al is het maar een light lesje. YOU CAN DO THIS. Ik weet echt zeker dat je je daarna beter voelt.

 


Ons programma

Wij bieden online sportlessen aan speciaal gericht op de week waarin jij zwanger bent. Ook houden we rekening met jouw niveau. Zo bieden we elke week een light, medium en heavy workout aan. Wie zei dat sporten moeilijk is?

Lukt het jou om te blijven sporten? Laat het ons weten door te reageren onderaan de blog! Ben je nog niet overtuigd? Lees hier alle voordelen van het sporten tijdens je zwangerschap! Ik hoop dat je je billen gaat trainen tijdens je zwangerschap, door bijvoorbeeld te squatten.Reacties
Categorieën