Chorizo als je zwanger bent

Chorizo als je zwanger bent 

Behoort een pizza met chorizo tot jouw favo cravings tijdens je zwangerschap? Lekker wel, maar tijdens deze 9 maanden komen veel voedingsmiddelen op het ‘verboden’ lijstje. Mag je chorizo als je zwanger bent? Chorizo als je zwanger bent

Mag je chorizo als je zwanger bent?

Worst, dus ook chorizo, wordt gemaakt van rauw vlees. Tijdens het productieproces wordt worst niet voldoende verhit, waardoor schadelijke bacteriën de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Dit geldt vooral voor de listeria-bacterie. Deze bacterie kan niet tegen verhitting boven de 75 graden, dus als je chorizo verwarmt in bijvoorbeeld een pan of oven, hoef je daar niet meer bang voor te zijn. Chorizo bevat echter wel veel zout, wat voor een hoge bloeddruk zorgt. Chorizo als je zwanger bent mag dus wel, maar eet het niet te vaak. Als je trek in chorizo hebt, kun je het prima af en toe eten, als je maar verwarmt. Dit geldt ook voor salami bijvoorbeeld.

Weekmenu tijdens je zwangerschap

Wil jij goed eten tijdens je zwangerschap, maar kun je daar wat hulp bij gebruiken? Samen met orthomoleculair therapeuten hebben we een weekmenu ontwikkeld voor tijdens je zwangerschap. Hier geven we je elke dag een lekker en makkelijk recept als ontbijt, lunch en diner. Ook houden we rekening met jouw cravings: je ontvangt ook elke dag een recept voor een lekkere snack. Weekmenu tijdens je zwangerschap Wat vind je in dit weekmenu:

 • Elke dag een makkelijk recept voor ontbijt, lunch en diner.
 • Elke dag een snack en een lijst met snacks die goed voor je zijn voor tijdens je zwangerschap.
 • Een overzicht van goed broodbeleg.
 • Handige weekboodschappenlijst.

Food switch van de eeuw kunnen we dit wel noemen, de pasta van courgette. Heb jij er liever toch wat meer koolhydraten bij? Je kunt dan altijd de helft van je pasta omwisselen met courgette, dan krijg je toch meer groenten binnen, maar heb je ook de power van pasta. De pasta moet je dan wel apart koken en er later aan toevoegen. Pasta van courgette met chorizo

 • 1 courgette
 • 2 handen cherrytomaten
 • 2 kleine rode uitjes
 • ongeveer 10 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
 • 1 theelepel Knoflooksletten kruidenmix van Green Gypsy
 • Parmezaanse kaas (zoveel als je wilt)
 • een paar plakjes chorizo, in reepjes gesneden
 • een snufje zout
 • olijfolie
 1.  Verwarm de oven voor op 190 graden.
 2. Snijd de courgette met een spiraalsnijder in lange slierten. Je kunt ook kant-en-klare pasta van courgette kopen bij de meeste supermarkten.
 3. Snijd de rode ui en de cherrytomaten heel fijn, of beter nog, maak ze met een hakmachine heel erg fijn.
 4. Doe de slierten van de courgette in een ovenschaal, samen met de chorizo, de zongedroogde tomaten, de Knoflooksletten kruidenmix, rode ui en de cherrytomaten.
 5. Meng alles goed door elkaar met een scheutje olijfolie en eventueel wat extra zout. Gooi er dan een royale laag Parmezaanse kaas overheen en zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Andere voedingsmiddelen waar je misschien ook over twijfelt:

Over de schrijver
Ik heb een passie voor creativiteit: de filmdagen organiseren voor FItzwanger Online, de website in elkaar zetten, nog meer manieren bedenken om jullie te bereiken. Ik krijg er een mega energie van!Daarnaast kun je me wakker maken (letterlijk) voor lekker eten. Gelukkig mag ik voor mijn andere bedrijf, Green Gypsy, constant de lekkerste recepten bedenken, (online) kook cursussen geven, recepten filmen en mezelf steeds meer verbeteren in food fotografie.
Reactie plaatsen