Zalm uit blik tijdens je zwangerschap
Voeding
Isabeau
Voeding
11/03/2022
4 min
0

Zalm uit blik tijdens je zwangerschap

11/03/2022
4 min
0

Heb jij tijdens je zwangerschap behoefte aan zalm en sta jij te popelen om een homemade zalmsalade op je broodje te smeren? Zo'n zalmsalade met kappertjes, wasabi en stukjes appel? Zalm bevat veel goede vetzuren die zeker tijdens je zwangerschap belangrijk zijn, maar is zalm uit blik tijdens je zwangerschap wel een goed idee?

Hoewel, helaas, veel vissoorten afvallen tijdens je zwangerschap, kun je zalm nog gewoon blijven eten. In rauwe zalm is er een kans dat daar nog de listeria bacterie inzit. Deze bacterie kan zich snel vermenigvuldigen tot grote hoeveelheden die niet goed zijn voor je ongeboren parel. Als je vis (en vlees) verhit tot 75 graden of hoger, maak je de listeria bacterie kapot Als vis in blik wordt gemaakt, wordt dat op hoge temperatuur verhit. Daarom is zalm uit blik tijdens je zwangerschap niet schadelijk en kun je dat gewoon blijven eten. Gebruik daarom dus ook zalm uit blik door een salade, om zelf zalmsalade mee te maken of om zelf sushi te maken.

Hoe blijf jij fit tijdens je zwangerschap?

Wil je tijdens je zwangerschap op een veilige en effectieve manier blijven sporten? Doe dan lekker vanuit huis met ons mee! Ons unieke programma om te sporten tijdens je zwangerschap biedt wekelijkse gevarieerde workouts aan, die zijn afgestemd op elke fase van je zwangerschap, vanaf week 16 tot week 40. Bovendien kun je zelf de intensiteit van de training kiezen, zodat je op jouw eigen tempo kunt bewegen. Zo weet je ook dat alle oefeningen die je doet, ook echt goed zijn voor je.

Onze programma's zijn zorgvuldig samengesteld door Isabeau, een zeer ervaren en erkende bekkenfysiotherapeut. Dankzij haar praktijkervaring heeft ze inzicht gekregen in klachten die met de juiste begeleiding voorkomen hadden kunnen worden. Je doet de hele les met haar mee. Je volgt dus niet zelf uit een uitgeschreven programma, maar doet echt de oefening mee, zodat je zeker weet dat je de oefening op de goede manier uitvoert.

Benieuwd naar wat we te bieden hebben? Doe lekker mee met onze proefles en ontdek de voordelen van onze speciaal ontworpen trainingen. Blijf gedurende deze bijzondere fase van je leven actief en fit met ons programma!

Gratis proefles

Zalm tijdens je zwangerschap

Het is goed om tijdens je zwangerschap vis te eten. Vis bevat vetzuren, die goed zijn voor hart- en bloedvaten. Vooral vette vis bevat veel goede vetzuren, die o.a. goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenen en de ogen van je baby. Probeer daarom 2 x per week vis te eten. Als je dan ook nog eens 1 x gaat voor vette vis (zoals zalm) en 1 x voor magere vis, dan ben je helemaal lekker bezig. Let er alleen wel op dat niet alle vis goed is: zo bevat tonijn teveel dioxines en staan garnalen sinds korte tijd ook op de ‘verboden’ lijst, omdat daar ook teveel schadelijke stoffen inzitten.

Zalmsalade als je zwanger bent

Als vis ingeblikt wordt, wordt dat op hoge temperatuur verwarmd. Daarom is zalm uit blik goed om te eten als je zwanger bent. Alle schadelijke stoffen die erin hadden kunnen zitten, zijn gedood door de verhitting.

Vraag jij je af wat beter is: verse zalm of zalm uit blik? Het verschil is klein. Wel maakt het een groot verschil hoe je zalm is ingeblikt. Zit het in slechte olie met veel zout? Of gewoon in water? Is het kweekzalm? Of koop je een goed merk, waarbij zorg is besteed aan de manier van vissen en is het wilde zalm?

Dan kun jij ook nog opletten hoe je jouw zalmsalade klaarmaakt. Onderaan deze pagina hebben we een lekker recept voor healthy zalmsalade voor je. Zoals je ziet gebruiken we cottage cheese, in plaats van crème fraîche of mayonaise. Scheelt een hoop calorieën en wat er niet aan komt, hoeft er straks na je zwangerschap ook niet af!

Weekmenu voor tijdens je zwangerschap

Wil jij er tijdens je zwangerschap zeker van zijn dat je genoeg goede voedingsstoffen binnenkrijgt? Wij hebben in samenwerking met orthomoleculair therapeuten een weekmenu samengesteld die je voor maar € 2,95 scoort, die volledig zwangerproof is. Je vindt in dit weekmenu vis- en vleesgerechten, maar ook veel vegetarische varianten. Eet jij vegan? Dan kun je dit weekmenu beter links laten liggen omdat je dan meer geholpen bent met een diëtist. Het is dan namelijk lastiger om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Wat vind je in dit weekmenu?

  • Elke dag een ontbijt, lunch en diner recept. Ook hebben we elke dag een snack voor je op het menu staan.
  • Een lijst met gezonde snacks die je vaker tussendoor kunt eten.
  • Een overzicht met gezond broodbeleg.
  • Lijstje met weekboodschappen.

Weekmenu voor tijdens je zwangerschap

Sushi tijdens je zwangerschap

Sushi bevat vaak rauwe vis, waardoor deze sushi afvalt, maar wist je dat er veel soorten sushi zijn die je gewoon kunt eten? Soms staat er sushi van gebakken zalm op de kaart, of vegetarische sushi. Daar kun je natuurlijk gewoon voor gaan.

Recept zalmsalade op brood met zalm uit blik tijdens je zwangerschap

Wil jij genieten van zalm uit blik tijdens je zwangerschap? Dan is dit recept voor een zalmsalade voor op brood een makkelijke en snelle optie!

Ingrediënten:

  • 1 blikje zalm (op water)
  • ½ appel, in kleine stukjes gesneden
  • 2 el kappertjes uit blik
  • 3 el cottage cheese of haver fraiche
  • 1 tl Knoflooksletten kruidenmix van Green Gypsy

Bereiding vissalade:

Meng alle ingrediënten door elkaar. Door de Knoflooksletten kruidenmix heb je geen andere kruiden nodig. Heb je deze kruiden niet? Dan kun je 1 teentje verse knoflook, een ½ tl paprikapoeder en een ½ tl wasabipasta erdoor doen. Smeer de zalmsalade lekker op een broodje en maak eventueel af met wat sla en/of avocado voor een verse bite. Andere voedingsmiddelen waar je misschien ook over twijfelt:Reacties
Categorieën