Gekookt ei tijdens je zwangerschap
Gekookt ei tijdens je zwangerschap
Voeding
Isabeau
Voeding
09/29/2022
3 min
0

Gekookt ei tijdens je zwangerschap

09/29/2022
3 min
0

Word jij moedeloos van de hoeveelheid producten die inmiddels op het ‘verboden’ lijstje zijn beland sinds je zwanger bent? Een beetje afwisseling, als je eetlust dat aankan, is dan wel lekker. Hoe zit het met een gebakken en een gekookt ei tijdens je zwangerschap? Kun je je daar met een gerust hart aan wagen?

Gekookt ei tijdens je zwangerschap

Het gevaar van eieren tijdens je zwangerschap, is dat eieren besmet kunnen zijn met salmonella. Die kans is niet groot, maar is aanwezig. Als je besmet wordt door de salmonellabacterie, krijg je last van maag- en darmklachten. De salmonellabacterie wordt gedood bij hogere temperaturen, dus is het het beste om tijdens je zwangerschap geen rauwe producten te eten, maar alles goed te verhitten.

Dat geldt ook voor eieren: eet het liefste hardgekookte eieren, zodat de eventuele salmonellabacterie gedood is. Dit is de kooktijd van eieren: - 3-4 minuten: zachtgekookt ei - 5-6 minuten: halfzacht gekookt ei - 8 minuten of meer: hardgekookt ei Wil je een gekookt ei tijdens je zwangerschap? Dan kun je deze dus het beste 8 minuten of langer koken.

Gebakken ei tijdens je zwangerschap

Wil jij een gebakken ei tijdens je zwangerschap of een roerbak ei? Zorg er dan ook voor dat al het eigeel goed doorbakken is zodat je zeker weet dat er geen salmonella meer in kan zitten. Wil je shakshuka maken? Dan kun je het beste de deksel langer op de pan laten en het vuur laag zetten, zodat al het ei echt doorbakken is en de onderkant van je shakshuka niet aanbrandt. Hieronder deel ik mijn favoriete shakshuka recept met je die ik écht vaak maak.

Zijn eieren gezond tijdens je zwangerschap?

Eieren bevatten veel goede voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten, vooral veel eiwit en vet. Soms denken mensen dat het eigeel teveel cholesterol bevat, maar het eiwit heft dit voor een deel weer op. In het eigeel zitten de meeste eiwitten en vetten. Wist je dat het goed is om je baby regelmatig ei en pinda(kaas) te geven, omdat de kans op allergieën dan kleiner wordt? Biologische kippen leven het meest natuurlijke leven, dus als je portemonnee het toelaat, is dit een goede keuze.

Weekmenu tijdens je zwangerschap

Wil jij goed eten tijdens je zwangerschap, maar kun je daar wat hulp bij gebruiken? Samen met orthomoleculair therapeuten hebben we ons e-book Preggo Proof ontwikkeld. In dit e-book vindt je een compleet weekmenu voor tijdens je zwangerschap. Hier geven we je elke dag een lekker en makkelijk recept als ontbijt, lunch en diner. Ook houden we rekening met jouw cravings: je ontvangt ook elke dag een recept voor een lekkere snack. Wat vind je in dit weekmenu:

 • Elke dag een makkelijk recept voor ontbijt, lunch en diner.
 • Elke dag een snack en een lijst met snacks die goed zijn voor tijdens je zwangerschap (en daarna).
 • Een overzicht van goed broodbeleg.
 • Handige weekboodschappenlijst.

Weekmenu voor tijdens je zwangerschap

Shakshuka eier gerecht tijdens je zwangerschap Shakshuka met feta en tomatensaus 2 personen Benodigdheden: wokpan met deksel

Ingrediënten:

 • 2 eieren
 • 1 ui, gesnipperd
 • 200 gr tomatenblokjes uit blik
 • 100 gr witte of bruine bonen
 • 1 klein pakje feta
 • 1 el It’s a Wrap Mexicaanse kruidenmix van Green Gypsy
 • bosje verse koriander

Bereiding:

Verwarm wat olie in de pan. Als de olie warm is, bak je hier je uitje glazig in. Als je ui glazig is, gooi je de tomaten en de It’s a Wrap Mexicaanse kruidenmix erin. Roer alles even goed door en laat het 5 minuten zacht pruttelen. Voeg dan de witte bonen toe en eventueel wat peper en zout toe en roer nog een keer door elkaar. De kruidenmix is zoutloos, dus ik houd dan wel van nog wat zout erin. Maak 2 kuiltjes in je groenteprutje en gooi hier de eitjes in. Kruimel de feta erover en doe de deksel op de pan, net zolang totdat al het ei gestold is. Zet het vuur niet te hoog, want dan kan de onderkant van je shakshuka aanbranden. Als al het ei gestold is, serveer je de shakshuka en garneer je het met wat verse koriander. Ik vind het lekker om wat vers of getoast stokbrood erin te dopen, omdat je echt een sapje van je groenten hebt gemaakt.

Andere voedingsmiddelen waar je misschien ook over twijfelt:

Reacties
Categorieën