Chorizo als je zwanger bent
Chorizo als je zwanger bent
Voeding
KimOvergaag
Voeding
11/06/2022
4 min
0

Chorizo als je zwanger bent

11/06/2022
4 min
0

Behoort een pizza met chorizo tot jouw favo cravings tijdens je zwangerschap? Lekker wel, maar tijdens deze 9 maanden komen veel voedingsmiddelen op het ‘verboden’ lijstje. Mag je chorizo als je zwanger bent? En mag je gebakken chorizo tijdens je zwangerschap?


Mag je chorizo als je zwanger bent?

Worst, dus ook chorizo, wordt gemaakt van rauw vlees. Tijdens het productieproces wordt worst niet voldoende verhit, waardoor schadelijke bacteriën de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Dit geldt vooral voor de listeria-bacterie. Deze bacterie kan niet tegen verhitting boven de 75 graden, dus als je chorizo verwarmt in bijvoorbeeld een pan of oven, hoef je daar niet meer bang voor te zijn. Gebakken chorizo is dus geen probleem.

Chorizo bevat echter wel veel zout, wat voor een hoge bloeddruk zorgt. Chorizo als je zwanger bent mag dus wel, maar eet het niet te vaak. Als je trek in chorizo hebt, kun je het prima af en toe eten, als je maar verwarmt. Dit geldt ook voor salami bijvoorbeeld.

Hoe blijf jij fit tijdens je zwangerschap?

Wil je tijdens je zwangerschap op een veilige en verantwoorde manier blijven sporten? Zoek niet verder! Ons speciale programma om te sporten tijdens je zwangerschap biedt wekelijkse gevarieerde workouts aan, perfect afgestemd op elke fase van je zwangerschap, vanaf week 16 tot week 40. Daarnaast kun je zelf de intensiteit van de training kiezen, zodat je altijd op je eigen tempo en comfortniveau kunt blijven bewegen. Je doet de hele les met ons mee, van begin tot het einde. Zo weet jij zeker dat je de oefeningen ook echt goed uitvoert. Wij geven je geen uitgeschreven schema, maar we geven je constant begeleiding, de hele les door.

Onze programma's zijn zorgvuldig samengesteld door Isabeau, een zeer ervaren en erkende bekkenfysiotherapeut. Met haar rijke praktijkervaring heeft ze inzicht gekregen in klachten die met de juiste begeleiding voorkomen hadden kunnen worden.

Benieuwd naar wat we te bieden hebben? Probeer onze proefles en ontdek zelf de vele voordelen van onze speciaal ontworpen trainingen. Blijf tijdens deze bijzondere fase van je leven actief en fit met ons programma, want sporten tijdens je zwangerschap heeft ENORM veel voordelen!Gratis proefles


Mag je gebakken chorizo als je zwanger bent?

Ja, gebakken chorizo als je zwanger bent kun je gerust eten. Rauwe chorizo is niet voldoende verhit, dus moet je daarmee oppassen. Als jij gebakken chorizo klaarmaakt, dan verhit je de chorizo zelf voldoende, waardoor je het prima kunt eten.

Let er alleen wel op dat chorizo veel zout bevat. Veel zout kan zorgen voor een hoge bloeddruk, dus wees voorzichtig met zout.

Mag je chorizo kroketjes als je zwanger bent?

Je mag chorizo kroketjes als je zwanger bent, want kroketjes worden gefrituurd. Alle bacteriën zijn dan gedood, waardoor de listeria bacterie niet meer in de chorizo kan zitten en jou dus niet ziek kan maken.

Wel kun je je afvragen of chorizo kroketjes in een goed eetpatroon passen, dus pas op dat je het niet te vaak eet. Natuurlijk maakt af en toe helemaal niet uit, dan moet je er gewoon lekker van genieten!

Weekmenu tijdens je zwangerschap

Wil jij goed eten tijdens je zwangerschap, maar kun je daar wat hulp bij gebruiken? Samen met orthomoleculair therapeuten hebben we een weekmenu ontwikkeld voor tijdens je zwangerschap. Hier geven we je elke dag een lekker en makkelijk recept als ontbijt, lunch en diner. Ook houden we rekening met jouw cravings: je ontvangt ook elke dag een recept voor een lekkere snack. Weekmenu tijdens je zwangerschap Wat vind je in dit weekmenu:

 • Elke dag een makkelijk recept voor ontbijt, lunch en diner.
 • Elke dag een snack en een lijst met snacks die goed voor je zijn voor tijdens je zwangerschap.
 • Een overzicht van goed broodbeleg.
 • Handige weekboodschappenlijst.


Recept: pasta van courgette met chorizo en een rode saus

Food switch van de eeuw kunnen we dit wel noemen, de pasta van courgette. Heb jij er liever toch wat meer koolhydraten bij? Je kunt dan altijd de helft van je pasta omwisselen met courgette, dan krijg je toch meer groenten binnen, maar heb je ook de power van pasta. De pasta moet je dan wel apart koken en er later aan toevoegen.

Pasta van courgette met chorizo

Ingrediënten:

 • 1 courgette
 • 2 handen cherrytomaten
 • 2 kleine rode uitjes
 • ongeveer 10 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
 • 1 theelepel Knoflooksletten kruidenmix van Green Gypsy
 • Parmezaanse kaas (zoveel als je wilt)
 • een paar plakjes chorizo, in reepjes gesneden
 • een snufje zout
 • olijfolie

Bereiding:

 1.  Verwarm de oven voor op 190 graden.
 2. Snijd de courgette met een spiraalsnijder in lange slierten. Je kunt ook kant-en-klare pasta van courgette kopen bij de meeste supermarkten.
 3. Snijd de rode ui en de cherrytomaten heel fijn, of beter nog, maak ze met een hakmachine heel erg fijn.
 4. Doe de slierten van de courgette in een ovenschaal, samen met de chorizo, de zongedroogde tomaten, de Knoflooksletten kruidenmix, rode ui en de cherrytomaten.
 5. Meng alles goed door elkaar met een scheutje olijfolie en eventueel wat extra zout. Gooi er dan een royale laag Parmezaanse kaas overheen en zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Andere voedingsmiddelen waar je misschien ook over twijfelt:

Gratis proefles


Reacties
Categorieën