Welk fruit mag je niet eten tijdens je zwangerschap?
Voeding
Isabeau
Voeding
09/29/2022
4 min
0

Welk fruit mag je niet eten tijdens je zwangerschap?

09/29/2022
4 min
0

Welk fruit mag je niet eten tijdens je zwangerschap? Groenten en fruit zijn altijd een goed idee, zo ook tijdens je zwangerschap. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat je in bepaald groente en fruit geen trek hebt, omdat je smaak verandert tijdens je zwangerschap. Maar welk fruit is goed voor je en welk fruit mag je niet eten tijdens je zwangerschap?


Welk fruit mag je niet eten tijdens je zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap mag je alle soorten fruit eten, dus ook ananas. Wel moet je tijdens je zwangerschap beter opletten voor bacteriën. Het is dan ook een goed idee om groente en fruit extra goed te wassen. Nog beter is het zelfs om je fruit te schillen met een dunschiller, om veel bestrijdingsmiddelen eraf te krijgen voordat je het eet. Het is goed om te variëren met fruit. In elke soort zitten weer andere vitaminen en mineralen die gezond voor je zijn. Dit geldt niet alleen voor fruit, maar voor alle voedingsmiddelen die je eet.


Welk fruit is goed tijdens je zwangerschap?

Goed eten staat en valt met afwisseling. Als jij gevarieerd eet, zit je vaak goed. Probeer niet meer dan 3 stuks fruit per dag te eten, omdat er in fruit veel fruitsuiker zit. Beter kun je veel groenten eten, omdat hier minder suikers inzitten, maar ook veel vitaminen en mineralen. Vitamine C is belangrijk tijdens je zwangerschap. Vitamine C zit in paprika, spruiten, zwarte bessen, peterselie, boerenkool, aardbei, rode kool, kiwi, peulen, citroen, sinaasappel, kool, limoen. Naast deze vitamine C bommetjes kun je gewoon het fruit kiezen waar jij trek in hebt. Denk aan:

  • Blauwe bessen.
  • Banaan.
  • Aardbeien.
  • Kiwi.
  • Citrusvruchten zoals sinaasappels.
  • Veel vrouwen vinden appels lekker tijdens hun zwangerschap.
  • Peren.

Wil je veel info ontvangen over voeding rondom je zwangerschap? Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief krijg je ons gratis e-book met daarin véél informatie.


Sporten tijdens je zwangerschap

Wil jij zeker weten dat je op de juiste manier sport tijdens je zwangerschap? Doe dan mee met ons programma om te sporten tijdens je zwangerschap! We bieden elke week workouts aan van week 16 t/m week 40 van je zwangerschap, waarbij je ook nog eens kunt kiezen uit elke week een light, medium en heavy workouts. Die dus volledig is afgestemd op de week waarin jij zwanger bent.

Het programma is opgezet door Isabeau, die al jaren erkend bekkenfysiotherapeut is en die in haar praktijk een hoop klachten ziet de makkelijk voorkomen hadden kunnen worden.

Liever even proberen? Doe dan mee met de proefles voor ons programma Sporten tijdens je zwangerschap om te proberen of het programma bij je past.

ProeflesVoorgesneden fruit

Maak jij het jezelf graag makkelijk? Voorgesneden fruit is ideaal, maar kan de listeria bacterie bevatten omdat het bewerkt is. Deze bacterie vermenigvuldigt zich en dat proces stopt niet in de koelkast. Probeer daarom altijd zo vers mogelijk te eten en als je voorgesneden koopt, bewaar het dan niet te lang.


Mag je aardbeien als je zwanger bent?

Aardbeien zijn heel gezond voor je. Zo bevatten ze veel vitamine C. Wat een gevaar van aardbeien is, is dat aardbeien veel pesticiden nodig hebben, omdat wij niet de enigen zijn die gek zijn op deze vrucht.

Deze pesticiden kunnen zich ophopen in jouw lever, die deze toxinen moet filteren. Je hormonen kunnen verstoord raken van deze bestrijdingsmiddelen én in grote hoeveelheden kunnen ze hersenschade bij je ongeboren vrucht aanrichten.

Het is dus beter om aardbeien met mate te eten of, nog beter, biologische aardbeien te kopen.


Appel als je zwanger bent

Appels bevatten veel vezels, antioxidanten en vitamine C en zijn dus goed om te eten. Wel bevatten rauwe en ongeschilde groenten en fruit toxoplasmose en dus doe je er dus goed aan om het altijd goed af te wassen voordat je het gaat eten. Of nog beter: schil de appel.

Op appels worden veel bestrijdingsmiddelen gebruikt. Koop dus, als je budget hebt, biologische appels. Dit geldt ook voor bleekselderij, spinazie, peren, aardbeien, nectarine, aardappel, druiven, perzik, paprika, tomaat en kersen.


Hoeveel fruit moet je eten tijdens je zwangerschap?

Het is altijd goed om 2 stuks fruit te eten. Dat geldt ook tijdens je zwangerschap. Vooral belangrijk is het om af te wisselen tussen verschillende soorten fruit. Elke soort zit weer vol andere voedingsstoffen. Wil je meer dan 2 stuks fruit per dag eten? Dat is geen probleem, maar eet niet té veel fruit. In fruit zitten namelijk veel fruitsuikers en teveel daarvan is niet goed voor je.


Weekmenu tijdens je zwangerschap

Wil jij goed eten tijdens je zwangerschap en vind je het fijn om daar een handje bij geholpen te worden? Samen met een orthomoleculair therapeut hebben we een weekmenu samengesteld, zodat je zeker weet dat je gevarieerd eet. Ook hebben we een handig overzicht met je weekboodschappen toegevoegd, zodat je niet teveel kostbare tijd in de supermarkt hoeft te verdoen.

In dit weekmenu hebben we een uitgebreide uitleg van wat je wel en niet moet eten tijdens je zwangerschap. Ook hebben we elke dag een gezond en makkelijk ontbijt-, lunch- en diner recept toegevoegd en een lekkere en vooral makkelijke snack voor jouw cravings. Wil jij gezonde opties om je brood te beleggen of zwangerproof tussendoortjes? Ook die hebben we voor je. Ook na je zwangerschap ga je hier veel aan hebben.

Weekmenu voor tijdens je zwangerschap

Andere voedingsmiddelen waar je misschien ook over twijfelt:

Proefles

Reacties
Categorieën