Salami tijdens je zwangerschap
Voeding
Isabeau
Voeding
11/03/2022
1 min
0

Salami tijdens je zwangerschap

11/03/2022
1 min
0

Tijdens je zwangerschap zal het je vaker opgevallen zijn dat veel voedingsmiddelen ineens op het ‘verboden’ lijstje staan. Lekker dan, jij hebt minder energie dan normaal en cravings tot aan het plafond. Als je dan ook nog eens een hoop eten (en drinken!) niet mag, duren die 9 maanden wel heel lang. Mag je salami tijdens je zwangerschap?

Mag je salami tijdens je zwangerschap?

Helaas wordt salami tijdens het produceren niet genoeg verhit. Hierdoor kunnen schadelijke bacteriën zoals de listeria-bacterie snel uitgroeien tot schadelijke hoeveelheden. Je kunt salami dus het beste niet zo uit het vuistje eten, maar eerst de worst verhitten. Dit kan bijvoorbeeld in de pan of oven. Bij temperaturen boven de 70 graden worden deze bacteriën gedood. Je kunt bijvoorbeeld deze aubergine torentjes maken, met parmezaanse kaas, dan weet je zeker dat je qua bacteriën veilig zit. Naast een gevaar voor bacteriën, bevat salami ook teveel zout. Af en toe salami die verhit is kan dus geen kwaad, maar het is beter om het niet teveel te eten. Veel zout kan je bloeddruk namelijk verhogen en niet iedereen gaat daar lekker op tijdens de zwangerschap.

Weekmenu tijdens je zwangerschap

Wil jij goed eten tijdens je zwangerschap, maar kun je daar wat hulp bij gebruiken? Samen met orthomoleculair therapeuten hebben we een weekmenu ontwikkeld voor tijdens je zwangerschap. Hier geven we je elke dag een lekker en makkelijk recept als ontbijt, lunch en diner. Ook houden we rekening met jouw cravings: je ontvangt elke dag een recept voor een lekkere snack. Wat vind je in dit weekmenu:

  • Elke dag een makkelijk recept voor ontbijt, lunch en diner.
  • Elke dag een snack en een lijst met snacks die goed zijn voor tijdens je zwangerschap.
  • Een overzicht van goed broodbeleg.
  • Handige weekboodschappenlijst.

Weekmenu voor tijdens je zwangerschap

Andere voedingsmiddelen waar je misschien ook over twijfelt:

Reacties
Categorieën