Kiemgroente tijdens je zwangerschap

Kiemgroente tijdens je zwangerschap

Misschien gebruik jij kiemgroenten en alfalfa vaker om je broodje te pimpen. Normaal zijn kiemgroenten gezond en lekker, maar het is je vast opgevallen dat er tijdens je zwangerschap een hoop dingen afvallen die het leven leuker maken. Mag je kiemgroenten tijdens je zwangerschap? 

Kiemgroente tijdens je zwangerschap

Mag je kiemgroente tijdens je zwangerschap? Op kiemgroenten kunnen schadelijke bacteriën voorkomen, zoals salmonella en E. Colli. Beiden zijn niet goed voor je, maar tijdens je zwangerschap moet je hier helemaal op letten. Deze bacteriën worden gedood door hitte (verwarming boven de 70 graden) dus kun je kiemgroenten het beste niet rauw eten. 

Alfalfa en waterkers worden er niet lekkerder op als je deze verhit, dus je kunt kiemgroenten tijdens je zwangerschap het beste laten staan. Taugé is ook een soort kiemgroente en deze kun je wel goed verhitten, bijvoorbeeld in een curry of een soep. Als je taugé verhit, kun je dit prima eten tijdens je zwangerschap. Dompel je taugé minimaal 5 seconden in kokend water om er zeker van te zijn dat eventuele bacteriën gedood zijn.

Weekmenu tijdens je zwangerschap

Wil jij goed eten tijdens je zwangerschap, maar kun je daar wat hulp bij gebruiken? Samen met orthomoleculair therapeuten hebben we een weekmenu ontwikkeld voor tijdens je zwangerschap. Hier geven we je elke dag een lekker en makkelijk recept als ontbijt, lunch en diner. Ook houden we rekening met jouw cravings: je ontvangt elke dag een recept voor een lekkere snack. Wat vind je in dit weekmenu:

  • Elke dag een makkelijk recept voor ontbijt, lunch en diner.
  • Elke dag een snack en een lijst met snacks die goed zijn voor tijdens je zwangerschap.
  • Een overzicht van goed broodbeleg.
  • Handige weekboodschappenlijst.

Weekmenu voor tijdens je zwangerschap

Wat zijn kiemgroenten?

Kiemgroenten zijn zaadjes die nog maar net ontkiemd zijn. Je herkent ze dan ook makkelijk aan een zaadje waar een mini plantje uitkomt. De zaadjes snijd je eraf voordat je gaat eten, je eet dus alleen het jonge plantje. Misschien ken je alfalfa, dat is een typische kiemgroente. 

Ook taugé (van de mungboon) en kiemen van kikkererwten, linzen, rode biet, bonen, prei, broccoli en radijs zie je regelmatig. Bij de supermarkt vind je vaak pittige kiemgroenten, of milde; dat zijn jonge planten die hieruit afkomstig zijn. 

Ben je bekend met tuinkers? Dat zijn cressen. Cressen groeien op een vaste bodem en die moet je afknippen voordat je ze kunt eten. Ook cressen kun je beter niet eten tijdens je zwangerschap. Normaal gebruik je kiemgroenten op je brood of door een salade. Taugé wordt vaak verhit in Aziatische gerechten. Als kiemgroenten verhit zijn mag je ze wel zonder problemen eten tijdens je zwangerschap. Andere voedingsmiddelen waar je misschien ook over twijfelt:

Over de schrijver
Reactie plaatsen