hoe gebruik je een voedingskussen
Zwangerschapspagina
Kim Snijder
Zwangerschapspagina
02/13/2023
5 min
0

Hoe gebruik je een voedingskussen tijdens je zwangerschap?

02/13/2023
5 min
0

Ben jij zwanger en wil jij helemaal kunnen ontspannen? Dan gaat er nu een wereld voor je open als je het voedingskussen op deze manieren gebruikt. Wat veel aanstaande mama's niet weten is dat een voedingskussen niet alleen na de zwangerschap ideaal is, maar ook tijdens. Na 20 weken wordt er aangeraden om een voedingskussen te gebruiken. Vraag jij je af hoe je moet slapen met een voedingskussen? Komt ie!

Ja, houdingen die je met het voedingskussen kunt aannemen zien er niet erg charmant uit, maar dat 'ding' gaat je uiteindelijk wel echt helpen. Mis jij het nou enorm om lekker op je buik te gaan liggen? Dan hebben wij de oplossing voor jou, en wie weet is je partner dan ook zo lief om je weer eens een massage te geven.


Gebruik voedingskussen


Wil jij zeker weten dat je op de juiste manier sport tijdens je zwangerschap? 

Doe dan mee met ons programma om te sporten tijdens je zwangerschap! We bieden elke week workouts aan van week 16 t/m week 40 van je zwangerschap, waarbij je ook nog eens kunt kiezen uit elke week een light, medium en heavy workouts. Die dus volledig is afgestemd op de week waarin jij zwanger bent.

Het programma is opgezet door Isabeau, die al jaren erkend bekkenfysiotherapeut is en die in haar praktijk een hoop klachten ziet de makkelijk voorkomen hadden kunnen worden.

Liever even proberen? Doe dan mee met onze proefles om te proberen of het programma bij je past.

Proefles




Wat is een voedingskussen?

Je kent het vast: wel zo'n gek langwerpig gebogen kussen. Bij het zien van het kussen heb je waarschijnlijk geen flauw idee hoe je er eentje gebruikt. Dus hoe gebruik je een voedingskussen? Zo'n kussen is echt multifunctioneel, zoals de naam al zegt is het ideaal voor het voeden van je baby, maar ook voor weeën, om tijdens je zwangerschap mee te slapen en nog veel meer. Wij raden het je niet aan om een XL voedingskussen aan te schaffen voor het slapen. Met zo'n groot kussen beweeg je weinig in je slaap wat ook niet goed voor je is.

 

Hoe moet je slapen met een voedingskussen

Hoe gebruik je een voedingskussen? Ga op je zij liggen en stop het voedingskussen tussen je benen, zowel je knieën als voeten steunen op dit kussen. Let wel goed op dat je je voeten net zo goed ondersteunt als je knieën. Doe je dit niet dan valt je voet naar beneden en krijg je een draaiing in je heup bij je bekken. Je been moet in 1 rechte lijn zijn en de afstand tussen de heupen moet hetzelfde blijven, dit geldt voor je knieën en voeten. Je kunt ook je onderste been strekken en het kussen voor je been neerleggen, dan kan je bovenste been er bovenop. Voor wat extra ondersteuning bij de buik kun jij je buik tegen het kussen aanleggen.

Als jij je afvraagt "hoe moet je slapen met een voedingskussen", dan is dit hierboven de juiste manier die je lang volhoudt.

Zo kun je fijn slapen met een voedingskussen.

Op zij liggen met voedingskussen


Op je rug liggen

Ben je echt vooral op zoek naar die ontspanning voor je rug? Dan kun je dat op deze manier voor elkaar krijgen. Klap je voedingskussen dubbel en ga op je rug liggen. Het opgevouwen voedingskussen plaats je vervolgens onder je bovenbenen, die kun je helemaal ontspannen laten leunen hierop. Mocht je nou snel misselijk worden of last hebben van maagzuur dan moet je ervoor zorgen dat je een hoog kussen voor onder je hoofd gebruikt. Zo lig je net wat hoger met je hoofd.


Op je rug liggen met voedingskussen


Liggen op de buik

Waar iedereen natuurlijk op heeft gewacht, hoe gebruik je een voedingskussen zodat je op je buik kunt gaan liggen? Maak eerst een soort donut van je voedingskussen. Vervolgens leg je als het ware je buik erin en je borsten over de rand van het kussen.

Lig je er nu net bij als een soort aangespoelde walrus? Dan zit je helemaal goed. Je kunt zo beter niet gaan slapen, maar wil je toch even gaan liggen in deze houding? Leg dan een hoog kussen ervoor waar je hoofd op kan rusten. Een boekje lezen of even op de computer werken op deze manier kan natuurlijk ook. Gebruik voedingskussen

Vanaf hoeveel weken gebruik je een voedingskussen?

Vanaf hoeveel weken je een voedingskussen wilt gebruiken hangt af van wat jij lekker vindt. Je kunt er ook al vroeg in je zwangerschap mee beginnen. Je wilt geen draaiing in je bekken vanaf je heup krijgen als je zwanger bent. Dat is precies de reden dat je een voedingskussen gaat gebruiken. Dat je buik erop kan rusten is mooi meegenomen.

Vanaf de 20e week van je zwangerschap is het toch wel echt een goed idee om te beginnen met een voedingskussen. Bestel geen XXL voedingskussen, want dan beweeg je niet genoeg in je slaap.

Kortom: hoe gebruik je een voedingskussen?

  • Je kunt het voedingskussen tijdens en na de zwangerschap gebruiken.
  • Een voedingskussen is multifunctioneel.
  • Op je zij liggen ook met de voeten op het kussen.
  • Met je hoofd omhoog liggen kan helpen met maagzuur tegen gaan.
  • Goed op je buik liggen zodat de buik even rust heeft.
  • Gebruik een voedingskussen vanaf 20 weken.

Hoe gebruik je een voedingskussen?

Ons programma

Heb je onze programma's al gezien? We hebben zowel tijdens als na je zwangerschap een programma om je fit te houden tijdens en na je zwangerschap. Bij aanmelding krijg je een e-book met zwangerproof recepten, sportvideo's op jouw niveau, wetenschappelijk onderbouwde video's en nog veel meer. Afhankelijk van je verzekering kan er zelfs een deel worden vergoed. Naast veel informatie, geven wij jou elke week 3 workouts op jouw niveau; light, medium of heavy. Alle workouts zijn aangepast op de week waarin jij zwanger bent. We bieden week 16 t/m week 40 aan. Thuis sporten tijdens je zwangerschap is nog nooit zo leuk en gezellig geweest! Na je zwangerschap is er zelfs een sportvideo die jij en je baby samen samen kunnen volgen. Jouw lichaam en de band tussen jou en je baby kan dan alleen nog maar sterker worden! Kijk vooral ook even op ons Instagram account. Hierop plaatsen we allemaal updates en weetjes! Lees ook nog onze andere blogs zoals waarom je anders gaat ruiken en proeven tijdens je zwangerschap en of je nog mag hardlopen tijdens je zwangerschap.

Wil je proberen of ons programma iets voor jou is? Doe dan mee met een proefles!

Proefles



Reacties
Categorieën