Waar haal je de tijd vandaan om te sporten met een baby?
Sporten na je zwangerschap
KimOvergaag
Sporten na je zwangerschap
03/20/2023
4 min
0

Waar haal je de tijd vandaan om te sporten met een baby?

03/20/2023
4 min
0

Fit blijven vind je misschien belangrijk, maar wat me-time af en toe zou ook wel lekker zijn. Maar die me-time is nou juist zo schaars als je een kersverse baby hebt. Ik kan niet zeggen dat ik veel vrije tijd heb met een baby; ik heb 2 bedrijven, ik zou het fijn vinden om nog wat van m’n sociale netwerk over te houden en heb een relatie die lekker gaat op aandacht. Waar vind ik de tijd om te sporten met een baby?


Waar vind ik de tijd om te sporten met een baby?

Sol is tot nu toe vrij relaxed. Op dit moment wordt hij rond 7/half 8 wakker, als die vervelende kiezen niet doorkomen. Want in dat geval wordt het een heel ander verhaal. Ik lees als hij net wakker wordt vaak in bed een boekje met hem, want ik smelt als ik zie hoe leuk hij dat vindt. Daarna heb ik weinig marge, want dan slaat de honger bij 'm toe.

Hij krijgt havermout als ontbijt wat ik de avond van tevoren al klaar hebt gezet. Ik hoef er dan alleen nog maar water bij te gooien. Na zijn ontbijt ga ik gelijk sporten op de dagen dat ik pas om 9 uur hoef te beginnen (ik woon dichtbij mijn werk). In de avond sporten vind ik echt een drama, want dan ben ik moe. Yoga via YouTube doe ik dan wel af en toe als ik merk dat ik heel onrustig ben, maar in de avond wil ik eigenlijk alles klaarmaken voor de volgende dag, zodat ik dan gelijk weer kan beginnen.


Ik heb wat tips voor je op een rijtje gezet, waardoor ik het red om 3x per week te sporten.

1 Houd 'vaste' dagen aan

Voor chocolade eten hoef je geen discipline te hebben, voor regelmatig sporten wel. Ik probeer vaste dagen aan te houden. Zo probeer ik altijd op zondag om 5 uur 's middags te sporten. Als iemand dan wil afspreken, dan weet ik dat ik al een afspraak heb staan. En nee, niet met de Koning inderdaad, dus in theorie zou ik kunnen afzeggen, maar een afspraak om te sporten is ook gewoon een afspraak.

Op zondag sport ik samen met Steef, dus dat is een goede stok achter de deur én zeg je nog minder snel af.

2 Maak het niet te ingewikkeld

Natuurlijk kun je een rocycle les volgen in een hippe sportschool 20 minuten bij je huis vandaan, maar je kunt ook gewoon thuis sporten via een online programma of bij een minder hippe sportschool bij jou in de buurt je workout afwerken. Op deze manier heb je geen reistijd en als je bijvoorbeeld in de ochtend gelijk sport, hoef je niet eerst te douchen en dan nog naar de sportschool.

Niemand ruikt je toch.

Wil jij na je zwangerschap sporten weer op een goede manier opbouwen? We hebben een programma ontwikkeld om te sporten na je bevalling die je vanaf 3 dagen na je bevalling kunt volgen, maar je kunt hier ook langer mee wachten. Dit is een programma van een totaal van 12 weken, maar als je merkt dat jouw lichaam meer tijd nodig heeft, kun je er zo lang over doen als je maar wilt. In die 12 weken bouw je samen met ons op een goede manier op, zodat jij straks zonder problemen je eigen sport weer kunt oppakken.

Je kunt ons abonnement gratis 3 dagen proberen. Met een abonnement heb je toegang tot AL ONZE PROGRAMMA’S. Zowel de programma’s voor sporten tijdens je zwangerschap als daarna. Je kunt het abonnement op elk moment opzeggen, dus je zit nergens aan vast. Wil jij het liefste meerdere kindjes? Dan is een pakket de beste keuze. Je kunt dan alsnog een abonnement proberen, deze opzeggen en dan het pakket kiezen dat bij je past.

Je zult zien dat de workouts aan het einde van ons programma echt weer zweten zijn!

Probeer het programma nu 3 dagen gratis!

3 Zorg dat je je avond goed gebruikt

In de avond moet je waarschijnlijk toch vaak thuis zijn, omdat je baby ligt te slapen (hoop je). Gebruik die avond dan ook voor wat nuttigs in plaats van neer te ploffen op de bank. Yes, dat laatste is verleidelijk, maar als je eenmaal zit en je verdrinkt in het algoritme van social media, kom je daar niet zo makkelijk meer uit.

Ga dus of gelijk sporten via een online programma als je dat wilt doen voordat je iets anders doet. Of leg bijvoorbeeld in de avond al je eten en kleding klaar voor de volgende dag, zodat je de dag erna alleen nog maar uit bed hoeft, je baby (en iedereen in huis) eten hoeft te geven en dan gelijk kunt sporten.

Zo houd je wat meer tijd over!

4 One small step for a men/woman

Meid, laat die verwachtingen even lekker varen dat je klasjes van een uur moet volgen. Al ga je 20 minuten squats met gewichten in de woonkamer doen en opdrukken, als je maar wat doet. Dat is het belangrijkste om weer in shape te komen nadat je bevallen bent. Gewoon beginnen en kleine stukjes per keer.

Je zult zien als je het kunt opbrengen om regelmatig 20 minuten te sporten, je echt alweer betere benen en een strakkere buik krijgt!

5 Cardio

Helaas, het is ook nodig om aan cardio te doen als je wilt afvallen. En, laat ik voor mezelf spreken, dat is nou niet bepaald enerverend. Toch moet die hartslag van je omhoog als je vet wilt gaan verbranden. Ik loop zelf hard omdat ik dat even snel 20 minuten tussendoor kan doen, maar kies waar jij blij van wordt. Hockey, zwemmen, wielrennen.

Als dat hart van je maar aan het werk moet!6 Schakel hulp in

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. It takes a village to raise a child! Misschien kun je wel oppas regelen voor een uurtje (op een vaste dag in de week). Kost je misschien € 12 voor een uur, maar dan heb je wel lekker wat voor je eigen gezondheid gedaan.

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben en laat hieronder in de comments vooral je reactie achter!


Liefs,

KimReacties
Categorieën