Mag je tonijn als je zwanger bent?
Mag je tonijn als je zwanger bent?
Voeding
Isabeau
Voeding
10/19/2022
3 min
0

Mag je tonijn als je zwanger bent?

10/19/2022
3 min
0

Mag je tonijn als je zwanger bent? Vis is normaal gesproken goed voor je, maar is dat ook zo als je zwanger bent? Je weet waarschijnlijk al dat er een hoop in je voedingspatroon verandert als je zwanger bent en ook veel vissoorten zijn vanaf nu verboden terrein. Zo ook tonijn helaas. 

Mag je tonijn als je zwanger bent?

Vis is altijd goed voor je, maar als je zwanger bent kun je beter opletten met bepaalde toxines. Dat geldt voor de zekerheid ook voor tonijn. Waarschijnlijk voelde jij de bui al hangen dat rauwe tonijn niet goed is voor je, maar ook gekookte, gebakken, gerookte en tonijn uit blik kun je beter even laten staan. 

De zware metalen en dioxines zijn de oorzaak hiervan. Tonijn bevat relatief gezien veel toxines, dus stapelt dat teveel op in je lichaam. Je mag dus ook geen pizza tonijn meer als je zwanger bent. Ook een tonijnsalade staat dus even op de no-go lijst. 

Vis eten tijdens je zwangerschap

Vis eten tijdens je zwangerschap is goed voor je. Vooral de vetzuren zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen van je baby en de vetzuren uit vis kun je niet zo makkelijk op een andere manier vervangen. Als je niet van vis houdt is het dus goed om een supplement te nemen met visolie. Het beste kun je 1 x per week vette vis eten en 1 x per week magere vis. Vette vis is bijvoorbeeld zalm en forel, magere is schol. Kijk even hier welke vissen je wel en niet mag eten.

Hoe blijf jij fit tijdens je zwangerschap?

Wil jij tijdens je zwangerschap zeker zijn dat je op de juiste manier sport? Dan hebben we het perfecte programma voor jou! We hebben een fantastisch aanbod van workouts tijdens je zwangerschap, speciaal ontworpen voor elke week van je zwangerschap, van week 16 tot en met week 40.

En dat is niet alles! Je kunt ook nog eens kiezen uit light, medium en heavy workouts, zodat je altijd de perfecte match hebt met hoe jij je voelt. Geen stress, alles is volledig afgestemd op de fase waarin jij je bevindt.

Ons programma is opgezet door Isabeau. Ze is al jarenlang een erkende bekkenfysiotherapeut en heeft bij haar in de praktijk heel wat klachten gezien die met de juiste aanpak voorkomen hadden kunnen worden. Met haar expertise en liefde voor sport, ben jij in goede handen.

Gratis proefles


Hoe mag je niet zitten als je zwanger bent

Let op met bacteriën tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap kun je beter geen rauw voedsel eten, omdat de listeria bacterie hierin kan zitten en die is gevaarlijk tijdens je zwangerschap. Verhit je eten, en dus ook vis, daarom altijd voordat je het eet. Vis uit blik of pot is al voldoende verhit geweest, dus die hoef je niet extra te verhitten.

Weekmenu tijdens je zwangerschap

Wil jij écht goed eten tijdens je zwangerschap en kun je daar wat extra begeleiding in gebruiken? We hebben in samenwerking met orthomoleculair therapeuten een weekmenu voor tijdens je zwangerschap samengesteld. In dit menu wisselen we af met vis, vlees, ei en veel groenten. Ben jij vegan? Dan is dit boek niet gemaakt voor jou. Als vegan heb je persoonlijke begeleiding nodig van een diëtist. 

Weekmenu voor tijdens je zwangerschap

Andere voedingsmiddelen waar je misschien ook over twijfelt: 

Wil jij alle informatie rondom je zwangerschap op 1 pagina? We hebben een speciale zwangerschapspagina voor je, met alle info rondom wat je moet doen als je bekkenpijn of bekkeninstabiliteit hebt, hoe je moet sporten als je zwanger bent, wat je mag eten en wat je wel en niet mag doen als je zwanger bent. 

Tonijn uit blik als je zwanger bent

Mag je tonijn uit blik als je zwanger bent? Doordat de vis tonijn teveel toxines bevat, kun je tonijn beter links laten liggen als je zwanger bent. Toxines stapelen zich op in je lichaam en daar moet je normaal al mee oppassen, maar als je zwanger bent helemaal. Dan geef jij voedingsstoffen letterlijk door aan je kindje, dus kun je bijvoorbeeld tonijn uit blik beter laten staan als je zwanger bent. 

Gratis proefles


Hoe mag je niet zitten als je zwanger bent

Reacties
Categorieën