Mag je gerookte zalm tijdens je zwangerschap?
Mag je gerookte zalm tijdens je zwangerschap?
Voeding
Isabeau
Voeding
09/29/2022
3 min
0

Mag je gerookte zalm tijdens je zwangerschap?

09/29/2022
3 min
0

Houd jij van vis en heb je gelezen dat vis goed voor je is tijdens je zwangerschap? Het zal je niet ontgaan zijn, dat veel voedingsmiddelen afvallen tijdens je zwangerschap, zoals bijvoorbeeld veel soorten vis. Mag je gerookte zalm tijdens je zwangerschap?


Mag je gerookte zalm tijdens je zwangerschap?

Zalm tijdens je zwangerschap is goed, omdat hier veel goede vetten inzitten. Deze vetten zijn o.a. goed voor de ontwikkeling van de hersenen en ogen van jouw ongeboren parel. Met rauwe vis moet je alleen opletten, omdat hier de listeria-bacterie in kan zitten. Deze bacterie is nooit heel lekker, maar tijdens je zwangerschap kan dit gevaarlijk zijn. De listeria-bacterie wordt gedood door verhitting van minimaal 2 minuten boven de 70 graden, dus als je eten goed verhit is, hoef je hier niet bang voor te zijn.

Gerookte voorverpakte zalm kun je lang bewaren, daardoor heeft de listeria-bacterie mooi de tijd om zich als een malle te vermenigvuldigen. Verhit gerookte zalm tijdens je zwangerschap daarom, zodat alle eventuele bacteriën gedood worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een pan of in de oven. Als je de gerookte zalm op deze manier verhit, hoef je je geen zorgen te maken.


Weekmenu tijdens je zwangerschap

Wil jij goed eten tijdens je zwangerschap, maar kun je daar wat hulp bij gebruiken? Samen met orthomoleculair therapeuten hebben we een ons e-book Preggo Proof ontwikkeld voor tijdens je zwangerschap. Preggo Proof bevat veel informatie over voeding rondom je zwangerschap en een compleet weekmenu. We geven je elke dag een lekker en makkelijk recept als ontbijt, lunch en diner. Ook houden we rekening met jouw cravings: je ontvangt ook elke dag een recept voor een lekkere snack. Wat vind je in dit weekmenu:

 • Elke dag een makkelijk recept voor ontbijt, lunch en diner.
 • Elke dag een snack en een lijst met snacks die goed zijn voor tijdens je zwangerschap.
 • Een overzicht van goed broodbeleg.
 • Handige weekboodschappenlijst.

Weekmenu voor tijdens je zwangerschap

Waarom is het goed om vis te eten tijdens je zwangerschap?

Vis is altijd goed voor je, maar tijdens je zwangerschap helemaal. Let er alleen wel op dat je sommige soorten vis niet mag als je zwanger bent, omdat er bijvoorbeeld teveel dioxines inzitten. Dit is bijvoorbeeld bij tonijn het geval. Vis eten is niet alleen goed voor hart- en bloedvaten, maar ook voor de ontwikkeling van de hersenen en de ogen van je baby. Houd je niet van vis? Dan is het goed om een supplement te nemen. Shakshuka met gerookte zalm tijdens je zwangerschap


Gerookte zalm tijdens je zwangerschap: mijn lievelingsrecept voor shakshuka met zalm

Wil jij gerookte zalm eten tijdens je zwangerschap? Met deze zalmsalade heb je snel je goede vetten binnen en hij staat binnen een mum van tijd op tafel. 2 personen Wokpan met deksel

Ingrediënten:

 • 2 eieren
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 pakje gerookte zalm
 • 200 gr tomatenblokjes uit blik
 • 100 gr aubergine in blokjes
 • 1 el Knoflooksletten kruidenmix van Green Gypsy
 • bosje verse koriander

Evt:

 • 1 pakje fetakaas
 • 1 rijpe avocado, in reepjes


Bereiding:

Verwarm wat olie in de pan. Als de olie warm is, bak je hier je uitje glazig in. Als je ui glazig is, gooi je de aubergine erin en bak je deze 2 minuten. Gooi dan de tomaten, de gerookte zalm en de Knoflooksletten kruidenmix erin. Roer alles even goed door en laat het 5 minuten zacht pruttelen. Voeg dan eventueel wat peper en zout roer nog een keer door elkaar. Maak 2 kuiltjes in je groenteprutje en gooi hier de eitjes in. Kruimel eventueel de feta erover en doe de deksel op de pan, net zolang totdat al het ei gestold is. Zet het vuur niet te hoog, want dan kan de onderkant van je shakshuka aanbranden. Let erop dat al het ei gestold is, tijdens je zwangerschap mag je geen rauwe eieren. Als al het ei gestold is, serveer je de shakshuka en garneer je het met avocado en wat verse koriander. Ik vind het lekker om wat vers of getoast stokbrood erin te dopen, omdat je echt een sapje van je groenten hebt gemaakt.

Andere voedingsmiddelen waar je misschien ook over twijfelt:Reacties
Categorieën