Ananas eten tijdens je zwangerschap
Ananas eten tijdens je zwangerschap
Voeding
Isabeau
Voeding
09/29/2022
4 min
0

Ananas eten tijdens je zwangerschap

09/29/2022
4 min
0

Mag je ananas eten tijdens je zwangerschap? Als je zwanger bent, valt er veel af van wat je mag (en wilt) eten. Dan is het weer rauw, dan bevat het teveel zware metalen, dan weer omdat je bloeddruk ervan stijgt. Je zou er moedeloos van worden! Mag je ananas eten tijdens je zwangerschap?


Mag je ananas eten tijdens je zwangerschap?

Fruit eten is altijd goed voor je, ook tijdens de zwangerschap. Alle soorten fruit zijn goed als je zwanger bent, ook ananas kun je eten tijdens je zwangerschap. Bovendien is er geen maximum aan verbonden hoeveel ananas je mag eten. Misschien vind jij het juist wel lekker tegen de misselijkheid? Houd er wel rekening mee dat teveel ananas verdeeld over de dag niet goed is voor je tanden, omdat je glazuur steeds wat beschadigt en het tijd nodig heeft om weer te herstellen na elke maaltijd. Drink dus altijd een glas water nadat je ananas (of ander fruit) hebt gegeten.

Ook bevat ananas veel fruitsuiker, waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt. Je wilt je bloedsuikerspiegel zoveel mogelijk stabiel houden, zeker tijdens je zwangerschap.

Wil je goed eten tijdens je zwangerschap? Dan hebben we een weekmenu voor je, speciaal voor tijdens de zwangerschap. Als jij alleen gratis info wilt, kun je je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief. Hierin vind je alles over voeding tijdens je zwangerschap, zoals welke extra vitamines jij nodig hebt. Weet jij bijvoorbeeld wat je kunt doen om je darmflora te versterken tijdens je zwangerschap? Of wat je kunt doen tegen misselijkheid?


Mag je ananas uit blik eten tijdens je zwangerschap?

Ook ananas uit blik kun je prima eten, daar is geen probleem mee. Let er wel op dat hier meer suikers inzitten en dat ananas zelf al veel fruitsuikers bevat. Het beste is het om verse ananas te eten, maar je hoeft je absoluut geen zorgen te maken om je gezondheid als je ananas uit blik wilt eten.


Ontdek onze programma's om fit te blijven tijdens je zwangerschap

Ben je op zoek naar de juiste manier om te sporten tijdens je zwangerschap? Sluit je dan aan bij ons programma! We bieden wekelijkse workouts aan, vanaf week 16 tot en met week 40 van je zwangerschap. Het beste van alles is dat je elke week kunt kiezen uit een lichte, gemiddelde en zware training, speciaal afgestemd op de fase van jouw zwangerschap.

Het programma is ontwikkeld door Isabeau, een ervaren bekkenfysiotherapeut met jarenlange expertise. In haar praktijk heeft ze veel klachten gezien die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden.

Nieuwsgierig geworden? Probeer dan eerst onze proefles voor het programma "Sporten tijdens je zwangerschap" om te ontdekken of het programma goed bij jou past.

Gratis proefles
Fruit schillen als je zwanger bent

Als je zwanger bent, is het altijd goed om fruit te schillen. In de schil kunnen namelijk stoffen zitten die minder goed voor je zijn, zoals bestrijdingsmiddelen. Heb je geen zin om te schillen? Goed afspoelen is dan aan te raden, minimaal 20 seconden. Het spreekt voor zich dat je een ananas schilt voordat je ‘m eet;-)


Weekmenu tijdens je zwangerschap

Wil jij zeker weten dat je goed en gevarieerd eet tijdens je zwangerschap? Samen met een orthomoleculair therapeut hebben we een weekmenu samengesteld, speciaal voor tijdens de zwangerschap. In dit weekmenu hebben we alleen maar makkelijke en snelle recepten verwerkt, omdat we weten dat lang in de keuken staan niet altijd op jouw prioriteitenlijstje staat. Jij wilt binnen een half uur eten op tafel!

Wat vind je in dit weekmenu?

  • Elke dag een recept voor ontbijt, lunch en avondeten. Allemaal even makkelijk en snel klaar.
  • Elke dag een snack.
  • Handig weekboodschappenlijstje.
  • Goede alternatieven voor broodbeleg waar je ook na je zwangerschap iets aan hebt.
  • Veel suggesties voor healthy snacks.
  • Veel uitleg over jouw gezondheid en voeding tijdens je zwangerschap.

Weekmenu voor tijdens je zwangerschap

Andere voedingsmiddelen waar je misschien ook over twijfelt:

Gratis proefles


Recepten met ananas voor als je zwanger bent

Ben jij zwanger en heb je cravings naar ananas? Probeer dan eens deze piña colada chia pudding met maar 4 ingrediënten:

  • Bereiding: 5 minuten
  • Benodigdheden: een staafmixer of keukenmachine
  • Portie: piña colada van ananas voor 1 persoon (genoeg als ontbijt)

Ingrediënten piña colada chiapudding

Bereiding piña colada chiapudding van ananas

Doe de ananas, de kruiden en de (kokos)melk in een blender, staafmixer of wat je dan ook van plan was om te gebruiken om er een smoothie-achtige substantie van te maken. Je kunt dit het beste de avond van tevoren al doen, zodat de chiazaden echt goed het vocht kunnen opnemen, zodat je een dikke substantie krijgt.

Roer dan de chiazaadjes er doorheen en zet je chiapudding een nachtje in de koelkast.

Geweldig met fruit, wat granola en/of wat kokosrasp voor de ultieme tropische start van je dag.


Reacties
Categorieën